KONAČNO pravilan redosled nanošenja #SkinCare preparata

Beograd, 26. juli 2021. – Ok, vreme je da budemo iskreni. Razumeti koji je pravilan redosled nanošenja kozmetičkih preparata na kožu može biti komplikovan. Zapravo, celokupna #SkinCare rutina u poslednje vreme može biti krajnje komplikovana, pogotovo jer svakodnevno od raznih stručnjaka, blogera i kozmetičara dobijamo one “prave” odgovore i savete.

Kada pitamo različite ljude koji je zapravo njihov redosled i recept za lepo i blistavo lice, uvek dobijamo drugačiji odgovor. Da li je stvarno neophodno stavljati toliko različitih proizvoda na kožu? Da li prvo nanosimo serum ili toner? Čime se skida SPF? Kada je pravo vreme za retinol? Da li je meni uopšte potreban retinol?

Gomila pitanja i gomila odgovora…razumemo vas! Niko se naučen nije rodio, a uputstvo je zaista potrebno. Jer, nažalost, ukoliko ne nanosimo proizvode prema pravilnom redosledu, kao da ih nismo ni nanosili. Jednostavno gube na vrednosti i ne deluju ispravno i u svom punom potencijalu na kožu.

Zato, hajde zajedno da prođemo kroz jedini pravilan redosled nanošenja preparata.

Korak 1: Očistite svoje lice

Pre nanošenja bilo kakvih preparata na kožu, zaista je neophodno da vaša koža bude istinski čista. U suprotnom, svi budući preparati se jednostavno neće apsorbovati u kožu. Broj jedan, pre svega očistite lice uljanim čistačem kako bi temeljno sklonili nečistoće i SPF, a zatim još jednom operite lice kremastim ili penastim čistačem koji redovno koristite. 

INNOSEARCH INNO-DERMA Soft Cleanser

Nactiva INTESE Mleko za čišćenje osetljive kože

Gel za čišćenje lica SKIN SPA

GERNETIC Nettoyant Gommant Marine – gel za čišćenje lica sa blagim piling efektom (za sve tipove kože)

Korak 2: Tonik

Današnji tonici nisu onakvi kakvim ih mi pamtimo – puni alkohola koji nanošenjem skidaju površinski sloj sa kože, ostavljaju crvenilo i peku. Zapravo, današnji tonici su nežni i napravljeni tako da hidriraju kožu i pripreme je za sledeće preparate koje ćemo naneti. Nakon pranja lica, nanesite tonik i ujutru i uveče, sačekajte 5 minuta i pređite na Korak 3.

Derma reActive tonik za čišćenje lica sa KOLAGENOM & ELASTINOM

Hedera Vita Tonik za čišćenje lica – svi tipovi kože

Korak 3: Serum  

Ah ti serumi. Sigurni smo da ste čuli za njih i da ste bar jedan kupili, i sigurni smo da postoji dosta vas koji ne znate šta da radite sa njima.

Serum za lice je koncentrisan proizvod namenjen naprednoj nezi kože lica i vrata. Glavna razlika između seruma i kreme za lice je u procentu aktivnih sastojaka – serum ih sadrži mnogo više od kreme za lice, tekstura je laganija jer su molekuli aktivnih supstanci manje veličine u odnosu na one u kremama kako bi mogli da što dublje prodru u kožu. Sve ovo znači da serum deluje na kožu mnogo jače nego obična krema.

Serum je #MustHave proizvod u vašoj rutini, i treba ga nanositi i ujutru i uveče nakon tonika, ukoliko vaša koža nije osetljiva. Ukoliko jeste – nanosite serum svaki drugi dan.

GERNETIC MITO Special+ serum za stimulaciju i regeneraciju ćelija kože

Serum za podočnjake REVOLUTION SKINCARE 5% Caffeine Solution and Hyaluronic Acid 30ml

COLLAGENE-ELASTINE + alantoin serum za lice

Korak 4: Kreme za predeo oko očiju

Kreme za predeo oko očiju i podočnjake su veoma lagane teksture, napravljene tako da hidriraju taj nežni i osetljivi predeo lica. Generalno #SkinCare pravilo je da kreme koje su lakše i nežnije uvek nanosimo pre onih “teških”. 

Nakon seruma, hidrirajte predeo oko očiju – bez obzira što neki ljudi zaista ne moraju nanositi krene na taj predeo lica, svakako neće štetiti.  

GERNETIC EYE CONTOUR gel „anti free radical“ – antirid gel za negu kože oko očiju

Korak 5:  Preparati koji rešavaju određeni problem – akne, ožiljke, fleke…

Nakon tonika i kreme za predeo oko očiju, vreme je za preparate koji su namenjeni za rešavanje određenog problema na koži – ukoliko ga imate. Ove preparate za lice je najbolje nanositi uveče, jer se tada koža najviše regeneriše i oporavlja.

Zapamtite, ove kreme uvek nanosite pre hidrantne kreme.

GERNETIC IMMUNO regenerativna maska za jačanje imuniteta kože (problematična koža, podmlađivanje, hiperpigmentacije, strije)

Melem protiv akni i bubuljica

Korak 6: Hidratacija

Jednostavno morati nanositi preparate koji hidriraju – bilo da imate masnu, suvu ili osetljivu kožu. Hidrantne kreme ili “ovlaživači” su jako bitan korak u našoj #SkinCare rutini i neophodno ih je nanositi dva puta dnevno. Zašto? Zato što je to jedini preparat koji spolja čini i omogućava da naša koža izgleda vibrantno i zdravo.

Ujutru se trudite da nanesete lagane teksture preparata koji hidriraju sa minimum 30 spf faktora, dok uveče možete naneti preparate bogate hijaluronskom kiselinom, lipidima i proteinima. 

MAYSTAR EXPRESSION LINE CORRECTOR SERUM

Korak 7: Retinol

Retinol je pomalo zakasnio na zabavu nege kože, ali ubrzo nas je sve očarao. Teško je ignorisati sastojak koji je podjednako hvaljen od strane dermatologa, eksperata za negu kože i blogera. Ali priroda sastojaka navedenih na poleđini našeg proizvoda za negu ostavlja nas zbunjenim i bez odgovora. Dakle, šta je zapravo retinol, i zašto smo toliko poludeli za njim kada je reč o nezi naše kože?

Pojednostavljeno, retinol je oblik vitamina A, a kada se pretvori u retinoinsku kiselinu krucijalan je za zdravlje kože i rast kostiju, takođe. Dakle, retinol je neverovatno koristan!

Da bi se smanjile iritacije proredi upotrebu dok se koža ne navikne na tretman. Počni sa korišćenjem tretmana na svakih nekoliko dana, dok se koža ne navikne, kada se osećaš sigurnim počni sa svakodnevnim korišćenjem tretmana.

RETINOL + vitamin E serum za lice

Derma reActive krema za lice sa RETINOLOM & CENTELOM

Derma reActive krem maska za lice sa RETINOLOM & CENTELOM

Korak 8: Hranljiva ulja za lice

Za što kvalitetniji i zdraviji izgled lica, koristite različita ulja, ali se trudite da ispratite korake i uvek ih nanosite nakon svih gore navedenih preparata.

Ulje šipka REVOX B77 Bio 100% Pure 30ml

Beauty Blend ulje 01 za negu zrele kože

Serum – ulje za lice The Golden Goddess

Korak 9: Neizostavni SPF faktor

Iako smo rekli da se hranljiva ulja nanose poslednja, tehnički SPF faktor je poslednji jer je njegova funkcija zapravo samo da štiti a ne da neguje. On ne ugrožava svojim sastavom negujuće preparate, a minimum koji svakodnenvo treba da nanosimo jeste faktor 30.

GERNETIC MELANO 30 krema za zaštitu od sunca SPF 30

Sun protect face cream žen šen SPF 15

Premium coverage SPF 45 Sheer Faces – Losion za lice

Korak 10: Uživajte u svom prelepom i zdravom licu!

Sve navedene preparate možete brzo i lako poručiti sa Saloninfo online prodavnice profesionalne kozmetike i opreme za kozmetičke salone.

Izvor teksta: cosmopolitan.com