Zbog čega je SPF važan sastojak u borbi protiv starenja?

Beograd, 31. maj 2021. – Verovatno nam je svima muka ukoliko još jednom čujemo kako bi na svoju kožu svakodnevno trebali da nanosimo kreme sa SPF odnosno, zaštitnim faktorom. Ipak, vreme je da priznamo i sebi i drugima da je to jedna velika istina.

Činjenica je da kreme sa zaštitnim faktorom treba nanositi svakodnevno do kraja svog života, bilo da smo u zatvorenom prostoru (o da, jer sunčevi zraci ulaze u prostor čak i preko prozora), bilo da je proleće, zima, jesen – o letu da ne govorimo. Razloga za to je puno.

Pod broj jedan, ukoliko vam mladalačka koža nije prioritet, onda bi zdravlje kože i zdravlje opšteg organizma svakako trebalo da bude.

Sunce samo po sebi jeste lekovito i praktično je izvor života – ali u isto vreme, ukoliko mu se izlažemo u vremenskom periodu kada je najveće zračenje, zasta je jako štetno po našu kožu. Pored toga što dovodi do rapidnog starenja i pojavljivanja bora, pegica i mladeža, mutacije prouzrokovane UV zracima, dovode i do raka kože. 

Da li ste se pitali šta je to zapravo SPF?

UV zračenje je deo svetlosnog zračenja koje na našu planetu Zemlju šalje vrelo Sunce. Postoji nekoliko tipova UV zraka, preciznije tri i to UVA, UVB i UVC. UVC zraci se najčešće apsorbuju u ozonskom omotaču i ne dopiru do površine naše planete, dok UVA i UVB zraci prolaze kroz atmosferu i glavni su krivci štetnog dejstva sunčevih zraka po našu kožu

Jednostavno, SPF je skraćenica od Sun Protection Factor, odnosno zaštita od sunca ili sunčevih zraka i on pokazuje koliko će vas proizvod zaštititi od UVB zraka

Ok, da li i sada mislite da je najvažnije vratiti se sa mora sa preplanulim tenom? 

U nastavku teksta, dajemo predloge različitih kremi za lice i telo koje možete pronaći na našoj Saloninfo online prodavnici profesionalne kozmetike i opreme za kozmetičke salone, koje će vašu kožu održati zdravom, ali i lepo preplanulom.

Zaštitni faktor SPF 30 u obliku gela za prskanje sa bronzerima.

Australian Gold SPF 30 – Losion za zaštitu kože na suncu

Sun Protect Face Cream žen šen SPF 15

Sun protect face cream žen šen SPF 15

Losion za lice

Premium coverage SPF 45 Sheer Faces – Losion za lice

Hidrantna SPF 25 krema za lice

Hidrantna SPF 25 krema za lice

Dnevna krema sa neverovatno visokom zaštitom od sunca (SPF 50+) i anti-age efektom

Meso Lift And Protect dnevna krema sa UV zaštitom i antiage efektom

Negujuća tonirana krema sa zaštitnim faktorom

Gernetic GG krema – negujuća tonirana krema sa zaštitnim faktorom

SPF 50+ stik za tetovaže

SPF 50+ Tatoo Stick – stik za tetovaže

Morska dnevna krema SPF 5+

GERNETIC Marine day base- Morska dnevna krema SPF 5+

Balzam za zaštitu i negu usana

SPF 30 Lip balm blister – Balzam za zaštitu i negu usana