Etarsko ulje Bergamota

Etarsko ulje Bergamota

400,00 din1.600,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE BERGAMOTA
(Bergamot essential oil)
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Citrus aurantium L.
Miris: slatkast, citrusni miris sa cvetnom notom
Način dobijanja ulja: mehaničko ceđenje
Deo biljke iz koje se dobija ulje: kora ploda
Glavni sastojci: limonen, cineol, linalil acetat

DEJSTVO:
Etarsko ulje bergamota opušta, smanjuje nervnu napetost i stres i ublažava nesanicu. Takođe podiže raspoloženje i balansira emocije. Osim ublažavanja bolnih emocija svojstvenih depresiji i anksioznosti, bergamot neutrališe bes, ogorčenost i razdražljivost. Zahvaljujući antibakterijskom delovanju pomaže kod upalnih procesa na koži, lišajeva, seboreje, akni, herpesa i peruti. Pospješuje uklanjanje ožiljaka i mrlja na koži. Koristi se u razblazenom obliku u mešavini sa drugim etarskim i baznim ujima.
UPOTREBA:
Zbog izrazito prijatnog mirisa, etarsko ulje bergamota omiljeni je sastojak u parfemskoj industriji. Zahvaljujući antiseptičkim svojstvima, bergamot se također koristi u kremama i losionima za negu problematiče kože sklone infekcijama. Preporučuje se za normalnu, masnu i kombinovanu kožu, a posebno za tinejdžere i one koji imaju akne. Odlično se slaže sa uljima lavande i čajnog drveta. Ulazi u sasatav raznih preparata za lokalno tretiranje u slučaju glavobolje, istegnuća, iščašenja, mišićnih bolova i drugih bolnih stanja. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…)
UPOZORENJE:
Zbog fotosenzitivnosti izbegavajte korišćenje eterskog ulja bergamota pre sunčanja ili solarijuma. Ne sme doći ni u kontakt sa očima, a kontraindikovano je za upotrebu kod trudnica i epileptičara. Ne nanositi ga direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu