Etarsko ulje Bosiljka

Etarsko ulje Bosiljka

240,00 din960,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE BOSILJKA
(Ocimum Basilicum essential oil )
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Ocimum basilicum L.
Miris: svež, začinski sa balzamčnom notom
Način dobijanja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: cela biljka
Glavni sastojci: linalool, eugenol

DEJSTVO:
Etarsko ulje bosiljka ima umirujuće destvo, pa se preporučuje kao prirodni lek protiv stresa nastalog usled svakodnevnih briga i pritisaka. Ublazava napetost, depresiju i otklanja nesanicu. Posebno je koristan osobama čija profesija iziskuje velike intelektualne napore, jer doprinosi i boljem pamćenju. Bosiljak je poznat po činjenici da ima jaka antioksidativna svojstva koja štite telo od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Olakšava iskašljavanje i ublažava poteškoće sa disanjem kod astme, bronhitisa i drugih respiratornih poremećaja.Takođe mu se pripisuje i antibakterisko dejstvo.
UPOTREBA:
Etarsko ulje bosiljka se koristi kod mentalnog umora, migrene, nervne napetosti, bronhitisa, prehlade, uboda insekata, reumatizma i zapušenih sinusa. Preporučuju se inhalacije ovim uljem ili masaže bolnih delova tela. Zahvaljujući antibakterijskom dejstvu, koristi se i u borbi protiv akni i drugih kožnih infekcija. Dobro se meša sa etarskim uljima limuna, geranijuma, lavande i ruzmarina. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…) Odličan je repelent.
UPOZORENJE:
Pravilnom upotrebom etarskog ulja bosiljka, ne javljaju se nikakve štetne posledice, ali se ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina. Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu