Etarsko ulje Cajnog drveta

Etarsko ulje Čajnog drveta

240,00 din960,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE ČAJNOG DRVETA
(Melaleuca alternifolia essential oil )
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Melaleuca alternifolia L.
Miris: oštar i prodoran
Način dobijanja ulja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: list
Glavni sastojci: terpinen 4-ol, gama terpinen, alfa terpinen, paracimen

DEJSTVO:
Etarsko ulje čajnog drveta deluje umirujuće, pomaže kod nervoze i stanja šoka. Olakšava rešavanje potisnutih trauma i emocija. Pruža osjećaj snage i olakšava donošenje odluka. Olakšava iskašljavanje i pomaže kod prehlade, gripa i bronhitisa. Ima zadivljujuću snagu u suzbijanju infekcija. Snažno je sredstvo protiv virusa, bakterija i gljivica.
UPOTREBA:
Etarsko ulje čajnog drveta je jednan je od najmoćnijih biljnih antiseptika. U kozmetičke svrhe, njegova primena na koži je višestruka. Čest je sastojak rastvora za ispiranje desni i usne duplje, kao i preparata za negu kose i protiv vašiju. Primjenuje se kod infekcija usne šupljine, akni, herpesa, peruti, opekotina (i od sunca), osipa, inficiranih rana, gljivica, čireva, ujeda insekata, bradavica… Pomaže i u borbi protiv bronhitisa i laringitisa, kao i kod astme i bolova u grlu. Takođe je veoma efikasno kod reume i bolova u mišićima. Dobro se meša sa etarskim uljima lavande, ruzmarina i citrusnim uljima. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…). Može se koristiti i kao prirodni repelent. Odbija ne samo komarce nego i vaši, mrave i mnoge druge insekte.
UPOZORENJE:
Pravilnom upotrebom etarskog ulja čajnog drveta, ne javljaju se nikakve štetne posledice, ali se ne preporučuje u trudnoći i deci do 6 godina. Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu