Etarsko ulje cimeta

Etarsko ulje cimeta

240,00 din960,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE CIMETA
(Cinnamon essential oil )
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Cinnamomum verum J.Presi
Miris: slatkast, začinski
Način dobijanja ulja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: kora
Glavni sastojci: cimet-aldehid, eugenol, linalol, linalool, eugenol, kumarin

DEJSTVO:
Etarsko ulje cimeta pomaže kod bezvoljnosti i psihičkog umora. Takođe, pojačava aktivnost mozga i koncentraciju. Ovo etarsko ulje jedno je od najjačih poznatih prirodnih antibakterijskih proizvoda, a ima i antifungicidno svojstvo. Stimuliše cirkulaciju i deluje protivupalno. Preventivno deluje na razvoj karijesa i bolesti desni. Regulišeotvaranje pora, čini kožu zategnutijom, pa se preporučujemo za normalnu i masnu kožu.

UPOTREBA:
Mirisanjem etarskog ulja cimeta pojačava se mentalna aktivnos i koncentracija pa je pogodno kod učenja i duge vožnje. Primena ovog ulja u aroma lampama i za inhalaciju, dobra je za olakšanje prehlada, upale sinusa i virusnih infekcija. Lokalnom primenom u losionima ili kremama ublažava simptome kožnih infekcija, pa se može koristiti za čišćenje kože od akni i bubuljica. Pojačava cirkulaciju pa je korisno i u borbi protiv celulita, kao i za ublažavanje tegoba reumatizma i artritisa. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…) Zbog njegovih baktericidnih svojstava možete ga koristiti i kao prirodni konzervans. Odličan je repelent protiv komaraca jer uništava i njihove larve, a pri tome ne djeluje štetno na okolinu. Eterično ulje cimeta, dobro se meša s eteričnim uljima đumbira, karanfilčića, tamjana, mandarine i sa ostalim citrusnim uljima.
UPOZORENJE:
Eterično ulje cimeta pažljivo dozirajte jer može izazvati iritirataciju kože. Najsigurnije je koristiti ga u razređenju do 3% kada je mogućnost iritacije znatno manja. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu