Etarsko ulje citronele

Etarsko ulje citronele

240,00 din960,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE CITRONELE
(Cymbopogon winterianus essential oil)
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Cymbopogon winterianus
Miris: snažan i prodoran citrusni miris
Način dobijanja ulja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: list
Glavni sastojci: citronelal, geraniol, citronelol, limonen
DEJSTVO:
Etarsko ulje citronele podiže raspoloženje, opušta, podstiče radost, vedrinu i optimizam. Smanjuje stres i razvija mentalnu stabilnost. Odličan je repelent (odbija insekte). Snižava temperaturu, smiruje grčeve. Deluje antiseptično, baktericidno i fungicidno, uklanja neugodan zadah znoja, pomaže kod ekcema, dermatoza, čireva i rana.
UPOTREBA:
Etarsko ulje citronele ima izvrsna antiseptička svojstva pa se primenjuje u tretiranje upalnih stanja kože,čireva i dermatoza. Korisno je i za negu masne kože. Pošto reguliše preterano znojenje ulazi u sastav mnogih dezodoranasa. Koristi se i u izradi parfema. Zbog svog repelentnog dejstva, sve se više primenjuje i u preparatima za zaštitu od komaraca. Dobro se meša sa etarskim uljima bora, geranijuma, kedra i pomorandže.
UPOZORENJE:
Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne sme doći ni u kontakt sa očima, a kontraindikovano je za upotrebu kod trudnica i dece. Ne nanositi ga direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu