Etarsko ulje Geranijuma

Etarsko ulje Geranijuma

400,00 din1.600,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE GERANIJUMA
(Pelargonium graveolens oil)
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima (bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Pelargonium graveolens
Miris: snažan, slatko-cvetni, opojan
Način dobijanja ulja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: list i cvet
Glavni sastojci: citronelol, trans-geraniol, citronelil-formiat, linalol
DEJSTVO:
Etarsko ulje geranijuma umiruje i opušta nervnu napetost. Olakšava stanja zabrinutosti i pomaže kod nesanice. Podiže raspoloženje i donosi osjećaj sigurnosti. Moderna istraživanja su utvrdila, da reguliše emocije i povećava otpornost na stres. Reguliše cirkulaciju krvi i limfnog sistema. Ima jako protivgljivično i antiseptičko dejstvo.
UPOTREBA:
Etarsko ulje geranijuma ima jako protivgljivično i antiseptičko dejstvo. Izvanredno djeluje kod problema s kožom (infekcije, suvi ekcemi, seboreja, perut, čirevi, rane, opekotine, afte, posekotine, umorna i zrela koža). Reguliše proizvodnju sebuma, pa je koristan kod tretiranja kako suve, tako i masne kože. Odlično je i u borbi protiv celulita. Ne nanosi se direktno na kožu već razblaženo u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) Korišćenjem u aroma lampama, njegov opojni miris doneće harmoničnu atmosferu u vaš prostor, podstičući prilagodljivost i osećaj samopouzdanja.
UPOZORENJE:
Pravilnom upotrebom etarskog ulja geranijuma, ne javljaju se nikakve štetne posledice. Ne preporučuje u prva tri meseca trudnoće. Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu