Etarsko ulje Kima

Etarsko ulje Kima

300,00 din1.200,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE KIMA
(Caraway essential oil)
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Carum carvi L.
Miris: svojstven, aromatičan
Način dobijanja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: plod
Glavni sastojci: karvon, limonen, karveol

DEJSTVO:
Etarsko ulje kima ublažava mentalnu iscrpljenost i oslobađa od stresa. Takođe stimuliše moždane aktivnosti i olakšava stanje budnosti. Dobar je antiseptik i dezinficijens, spazmolitik, ekspektorans i analgetik. Ubrzava cirkulaciju.
UPOTREBA:
Etarsko ulje kima ima veliku primenu u aroma terapiji. Prvrnstveno za ublažavanje mentalnog napora i emocionalnog umora.U kozmetici se koristi za negu masne kože, protiv akni, za brže otklanjanje modrica. Primenjuje se i za negu kose, jer otklanja perut, umiruje svrab i druge problema kože glave.U slučaju grčenja mišića, masaža etarskim uljem kima, pruža trenutno olakšanje. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…). Dobro se meša sa etarskom uljima origana, lavande i kamilice. Koristi se i u tečnostima za ispiranje usta.
UPOZORENJE:
Pravilnom upotrebom etarskog ulja kima, ne javljaju se nikakve štetne posledice. Ne preporučuje trudnicama i deci mlađoj od 6 godina. Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu