Etarsko ulje Limuna

Etarsko ulje Limuna

240,00 din960,00 din sa PDV-om

Poništi

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE LIMUNA
(Lemon essential oil)
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima (bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
· Biljka: Citrus limonum
Miris: svež, oštar, citrusni
Način dobijanja: mehaničko ceđenje
Deo biljke iz koje se dobija ulje: kora ploda
Glavni sastojci: limonen, cineol, beta-pinen, geraniol, D-limonen, citral

DEJSTVO:
Etarsko ulje limuna poznato je po svom antioksidacionom i antiseptičkom delovanju, kako na disajne organe, tako i na kožu. Deluje na streptokoke i stafilokoke. Smatra se da ima i adstrigentno, antivirusno i stimulativno svojstvo. Osvežava i stimuliše, uklanja umor, strahove i nervnu napetost. Jača koncentraciju, bistri misli. Deluje na na zidove kapilara i vena i pojačava cirkulaciju. Osvežava prostor i uklanja miris dima.
UPOTREBA:
Etarsko ulje limuna se može koristiti u aroma lampama – što je naročito preporučljivo u vreme infekcija (bolesna osoba u kući, vreme gripa i sl.) Na taj način ćete ne samo dezinfikovati prostor u kojem se nalazite, već i olakšati tegobe izazvane gripom, prehladom, bronhitisom i upalom sinusa. Etarsko ulje limuna deluje stimulativno i uklanja umor. Unosi vedrinu i budi želju za životom. Uz druga etarska ulja sličnog delovanja, glavni je sastojak u proizvodima za lomljive i krte nokte, proširene vene i kapilare, akne, bradavice…Razblaženo (ne nanosi se direktno na kožu) sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…) vrlo je korisno za masnu kožu i kosu. U tonicima i drugim preparatima za negu lica koristi se za osvežavanje umorne kože. Odličan je saveznik i u borbi protiv celulita.
UPOZORENJE:
Zbog fotosenzitivnosti izbegavajte korišćenje eterskog ulja limuna pre sunčanja ili solarijuma. Ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina. Ne sme doći ni u kontakt sa očima. Ne nanositi ga direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu