Etarsko ulje Limunove trave

Etarsko ulje Limunove trave

240,00 din960,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE LIMUNOVE TRAVE
(Lemongrass essential oil)
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
· Biljka: Cymbopogon flexuosus
Miris: snažan, rezak, osvežavajući, travnato-citrusni
Način dobijanja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: trava
Glavni sastojci: citral, neral, geranial, alfa-terpineol, geraniol

DEJSTVO:
Etarsko ulje limunove trave deluje protivupalno, vazodilatatorski i sedativno (samo u niskom koncentracijama, u visokim djeluje suprotno!). Vraća pozitivno raspoloženje i povećava koncentraciju. Snažan je antiseptik, baktericid i lipolitik.Takođe je i izvrstan repelent (odbija insekte).
UPOTREBA:
Etarsko ulje linunove trave se zbog svog umirujućeg dejstva upotrebljava kod nervoze, nemira i nesanice. Pomaže i kod sportskih pvreda, istegnuća i modrica, kao i u borbi protiv celulita. Koristi se u aroma lampama, kupkama i uljanim mešavinama za odbijanje komaraca ili za urtrljavanje na problematična mesta na koži. Dobro se slaže sa eteričnim uljima lavande, mandarine i eukaliptusa. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…).
UPOZORENJE:
Sme se koristiti samo u malim količinama zbog visokog sadržaja aldehida. Ne sme se primenjivati kod povišenog očnog pritiska. Ne koristiti se na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne sme doći ni u kontakt sa očima, a kontraindikovano je za upotrebu kod trudnica i dece. Ne nanositi ga direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu