Etarsko ulje Mirte

Etarsko ulje Mirte

350,00 din1.000,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE MIRTE
(Myrtus communis essential oil )
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Myrtus communis
Miris: blag, topao, prefinjen
Način dobijanja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: list
Glavni sastojci: alfa-pinen, 1,8-cineol, limonen, linalol, alfa-terpineol, geranil-acetat

DEJSTVO:
Etarsko ulje mirte razbuđuje, poboljšava koncentraciju, povećava hrabrost i samopouzdanje. Deluje protivupalno, antibakterijski, čisti disajne puteve, olakšava iskašljavanje i pomaže kod herpesa i upale sinusa. Pospešuje rast kose i regeneriše kožu. Povećava tonus vena i limfnih sudova.
UPOTREBA:
Etarsko ulje mirte je snažan ekspektorans, a uz to sprečava preteranu produkciju sluzi. Idealno je za primenu kod dece sa problemima disajnih puteva. Neguje i osvežava kožu, regenerišući je pa se upotrebljava u anti-age tretmanima. Reguliše proizvodnju sebuma, zbog čega je idealno za negu masne i mešovite kože, a kozmetičkim preparatima daje divnu mirisnu notu. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…). Ulazi u sastav proizvoda protiv peruti i masne kose. Koristi se i kod proširenih vena, hemoroida i celulita.
UPOZORENJE:
Pravilnom upotrebom etarskog ulja mirte, ne javljaju se nikakve štetne posledice. Ne preporučuje trudnicama, dojiljama, deci mlađoj od 2 godine i osobama sa ubrzanim radom štitne žlezde. Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 2,5ml i 10ml

Dodatne informacije

Zapremina:

2,5ml, 10ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu