Etarsko ulje Origana

Etarsko ulje Origana

400,00 din1.600,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE ORIGANA
Origanum vulgare essential oil
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Origanum vulgare L.
Miris:karakterističan, kamforasti, začinsko biljni
Načindobijanja: destilacija
Deobiljkeizkoje se dobijaulje: svežiizdanci u cvatu
Glavni sastojci: karvakrol, timol, gama-terpinen, p-cimen

DEJSTVO:
Etarsko ulje origana spada u najmoćnija prirodna sredstva sa antiseptičkim i antibiotskim dejstvom. Među prirodnim antioksidansima, ovo ulje je jedno od najmoćnijih. Deluje umirujuće na nervni sistem, a pomaže i u rešavanju akutnih i hroničnih plućnih tegoba. Olakšava izlučivanja sluzi iz zapušenih sinusa, ubrzava zarastanje rana i posekotina. Ima i antigljivično dejstvo.
UPOTREBA:
Etarsko ulje origana naneto spolja na kožu, duboko prodire u tkivo pri čemu pomaže kod upale tetiva i zglobova, povrede ligamenata, bolova u mišićima glavobolje, i migrene. Kao dobar antiseptik upotrebljava se i u tretmanima protiv akni, bubuljica, osipa i drugih problema sa kožom. Koristi se i za otklanjanje gljivičnih infekcija stopala i noktiju. Može se primenjivati u vidu inhalacija, kupki i u proizvodima za lokalnu primenu na koži. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…).
UPOZORENJE:
Etarsko ulje origana pažljivo dozirajte jer može izazvati iritirataciju kože. Ne preporučuje se korišćenje kod trudnica, dojilja i dece ispod 6 godina. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu