Etarsko ulje Paculija

Etarsko ulje Pačulija

400,00 din1.200,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE PAČULI
(Pogostemon cablin essential oil)
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Pogostemon Cablin
Miris: drvenasto-zemljan, snažan, sladak
Način dobijanja ulja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: list
Glavni sastojci: pačulol, alfa-gvajen, alfa-pačulen, alfa-sejselen

DEJSTVO:
Etarsko ulje pačuli svojim neobičnim mirisom izaziva oprečne reakcije. Ljudi ga ili obožavaju ili ga ne podnose. U malim dozama deluje stimulativno, a u velikim sedativno. Jača emotivnu i psihičku stabilnost. Poboljšava raspoloženje i ima blago afrodizijačko dejstvo. Dobar je antiseptik i pomaže u regeneraciji tkiva. Ubrzava cirkulaciju i sprečava zadržavanje vode u organizmu. Ima i antigljivično dejstvo.
UPOTREBA:
Etarsko ulje pačuli koristi se za negu kože i kose (posebno za masnu kožu i vlasište), protiv peruti, dermatitisa, ekcema i akni. Svojim regenerativnim svojstvom pomaže u ublažavanju bora, a često je i jedan od sastojaka u preparatima za tretiranje celulita, proširenih vena i hemoroida. Ako se koristi u aroma lampama, miris etarskog ulja pačulija stvoriće mističnu atmosferu u vašem domu. Jako lepo se slaže sa citrusnim uljima. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…). Može se koristi i u mešavinama protiv komaraca.
UPOZORENJE:
Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu