Etarsko ulje Pomorandze

Etarsko ulje Pomorandže

240,00 din960,00 din sa PDV-om

Poništi

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE POMORANDŽE
(Citrus sinensis essential oil)
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima (bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
· Biljka: Citrus sinensis L.
Miris: sladak, svež, citrusni
Način dobijanja: mehaničko ceđenje
Deo biljke iz koje se dobija ulje: kora ploda
Glavni sastojci: limonen, mircen, alfa-pinen, linalol

DEJSTVO:
Etarsko ulje pomorandže jača osećaj sopstvenih vrednosti i svesti da zaslužujemo ljubav. Umiruje i opušta, pruža dobro raspoloženje i optimizam. Deluje antiseptički i antireumatski. Poznato je po svom revitalizirajućem svojstvu na kožu. Ublažava bore i dermatitis, pomaže kod mišične napetosti i grčeva. Ima efekat čišćenja kože i blago dezinfekciono i antibakterijsko dejstvo.
UPOTREBA:
Etarsko ulje pomorandže odlično je za ukljanjanje depresije, strahova i napetosti. Koristi se u inhalacijama za ubrzavanje oporavak nakon gripa i prehlade. U proizvodima za negu kose sprečava njeno mašćenje. Pruža olakšanje kod upalnih procesa na koži i pomaže u lečenju otečenog tkiva, stimulišući cirkulaciju krvi. Prisutno je u preparatima za uklanjanje celulita jer pomaže eliminaciju raspadnih produkata razmene materija pod kožom. Eterično ulje pomorandže regeneriše ćelije kože. Preporučuje se za negu suve kože i ublažavanje bora. Kao ulje za masažu opušta i daje energiju telu posle napornog dana. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…). Odlično se meša sa gotovo svim drugim etarskim uljima oplemenjujući njihov miris.
UPOZORENJE:
Zbog fotosenzitivnosti izbegavajte korišćenje eterskog ulja pomorandže pre sunčanja ili solarijuma. Ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina. Ne sme doći u kontakt sa očima. Ne nanositi ga direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu