Etarsko ulje Sibirske jele

Etarsko ulje Sibirske jele

300,00 din1.200,00 din sa PDV-om

Poništi
 

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE SIBIRSKE JELE
Abies sibirica essential oil
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Abies sibirica
Miris: svež, snažan, smolast, šumski
Način dobijanja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: iglice i vrhovi grančica
Glavni sastojci: limonen, alfa-pinen, beta-pinen, kamfen

DEJSTVO:
Etarsko ulje sibirske jele umiruje i jača nervni sistem i oslobađa potisnuta osjećanja. Otklanja tugu i strahove. Budi životnu radost i pruža osjećaj sigurnosti. Ima antiseptičko, analgetičko i antireumatsko dejstvo. Pomaže kod infekcija disajnih puteva i sinusa. Izuzetno osvežava prostor.
UPOTREBA:
Etarsko ulje sibirske jele koristi se za inhalaciju i u preparatima za lokalno utrljavanje, kod problema sa iskašljavanjem i drugih simptoma izazvanih infekcijama disajnih organa. Olakšava disanje i podstiče izbacivanje sluzi pa je od velike pomoći kod gripa, prehlada i kašlja. Čest je sastojak i proizvoda za otklanjanje upalnih procesa zglobova i mišića. Pomaže kod išijasa i neuralgija, stimuliše cirkulaciju, opušta zgrčene mišiće. Ima i antiseboroično dejstvo, pa se dosta koristi u izradi kozmetičkih preparata za čišćenje kože. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…). Odlično je za aromatizaciju prostora.
UPOZORENJE:
Pravilnom upotrebom etarskog ulja sibirske jele, ne javljaju se nikakve štetne posledice. Ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu