Etarsko ulje Terpentina

Etarsko ulje Terpentina

240,00 din960,00 din sa PDV-om

Poništi

Opis Proizvoda

ETARSKO ULJE TERPENTINA
(Turpentine essential oil)
Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.
Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.
Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.
KARAKTERISTIKE:
Biljka: Pinus Pinaster
Miris: svež, oštar
Način dobijanja: destilacija
Deo biljke iz koje se dobija ulje: smola drveta
Glavni sastojci: alfa-pinen, beta-pinen, beta-karofilen, bornil-acetat, limonen

DEJSTVO:
Etarsko ulje terpentina deluje izuzetno antiseptički, ubrzava cirkulaciju i ima protivupalno dejstvo. Ublažava stres i hronični umor.
UPOTREBA:
Etarsko ulje terpentina koristi se u velikom broju preparata namenjenih lokalnoj primeni na koži. Tu spadaju pre svega proizvodi za lokalno ublažavanje bolova u zglobovima i mišićima. Pomaže i u borbi protiv raznih kožnih bolesti, među kojima su psorijaza, atopijski dermatitis, različite vrste lišajeva kao i bolesti vezivnog tkiva. Pospešuje razgradnju masti, pa je vrlo uspešan u borbi protiv prekomerne telesne težine i potkožnog masnog tkiva, pa se koristi i za eliminaciju celulita. Pošto je bogat vitaminima i mineralima, koristi se u proizvodnji kozmetike i u aromaterapiji, jer ima umirujuća i regeneracijska svojstva. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…). Ulazi i u sastav preparata za inhalaciju, kao i krema i gelova za lokalno tretiranje, kod problema sa iskašljavanjem i drugih simptoma izazvanih infekcijama disajnih organa.
UPOZORENJE:
Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju.Treba biti oprezan i kod inhalacija sa ovim uljem, jer u većoj koncentraciji može izazvati spazam disajnih puteva. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i deci do 12 godina. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Neto težina: 10ml, 50ml

Dodatne informacije

Zapremina:

10ml, 50ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu