Kosta etericno ulje EUKALIPTUS

Kosta eterično ulje EUKALIPTUS 10ml

864,00 din sa PDV-om

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje.
Pomaže u smanjenju bola, otoka i inflamacije.

Na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje.

Eukaliptus je zimzeleno, visoko drvo iz porodice Myrtaceae. Raste uglavnom u Australiji i Tasmaniji, mada se danas može naći i drugim zemljama.
Esencijalno ulje eukaliptusa ima široku primenu zahvaljujući antihiperglikemijskom, antiinflamatornom, antiseptičkom i antioksidantnom dejstvu. Koristi se u: prehrambenoj, hemijskoj, kozmetičkoj i farmaceutskoj industiji. Glavna komponenta odgovorna za njegov karakterističan miris jeste eukaliptol.

Primena
Može da se koristi za inhalaciju, lokalno nanošenje na kožu i dodavanje u kupke. Inhaliranjem u trajanju od trideset minuta, tri uzastopna dana dolazi do smanjenja bolova i krvnog pritiska. Takođe inhalacija pomaže u lečenju, kašlja, prehlade, astme i bronhitisa. Razblaženo ulje eukaliptusa može se nanositi na kožu kako bi pomoglo u lečenju artritisa i čireva na koži. Pomaže u smanjenju bola, otoka i inflamacije.

Preporučuje se osobama koje su u horoskopskom znaku DEVICA (praktična, uredna, organizovana, detaljna, inteligentna).
Device su dobri prijatelji, uredan i vredan radnik. Takođe su logične i orijentisane na detalje tako da smo vas uparili sa esencijalnim uljem Eukaliptusa; dugogodišnji favorit u svetu esencijalnih ulja zahvaljujući svojoj aromi nalik banjama, biljnog je i energičnog mirisa.

Napomena

Pre nanošenja na kožu sva etarska ulja potrebno je razrediti u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe itd.). Etarska ulja se ne smeju koristiti nerazređena. Etarska ulja nisu registrovana kao dodaci ishrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima), te ih ne treba piti. Zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti preporučuje se testiranje i proveravanje osteljivosti na određeno etarsko ulje, tako što se jedna do dve kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (bademovo ili maslinovo) i dobijena mešavina nanese na unutrašnju stranu podklaktice. Ukoliko dođe do alergijskih reakcija preporuka je da se prekine sa upotrebom etarskog ulja.

U slučaju direktnog kontakta sa očima ili sluznicom isprati velikom količinom vode.
Ulje ne treba da koriste deca mlađa od dvanaest godina, osobe sa visokom pritiskom i epilepsijom.


Način čuvanja:

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Eucalyptus Globulus
Metod ekstrakcije: Destilacija vodenom parom
Korišćeni deo biljke: Lišće
Zemlja porekla: Indija
Neto težina: 10ml

Pogledajte video o Kosta eteričnom ulju EUKALIPTUS

Pogledajte video o Kosta aromatica oils

Dodatne informacije

Bruto težina 0.20 kg

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko1-14
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu