Kosta etericno ulje KARANFILIC

Kosta eterično ulje KARANFILIĆ 10ml

864,00 din sa PDV-om

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje.
Ublažava zubobolju, pomaže kod smanjenja upale desni.
Pozitivno utiče na psihu, jača nervni sistem, smanjuje iscrpljenost, napetost i poboljšava san.

Na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje

Karanfilić, klinčić ili karanfilovac je tropsko drvo od kojeg se aromatični začin dobija sušenjem cvetnih štapića. Drvo karanfilića je zimzeleno, visine deset do četrnaest metara. Biljka vodi poreklo sa Molučkih ostrva, a danas se najviše uzgaja u Indoneziji, Tanzaniji, na Madagaskaru, Šri Lanci i u Maleziji. Karanfilić se često koristi kao začin u kulinarstvu. Etarsko ulje karanfilića se dobija destilacijom iz svežih ili osušenih izdanaka karanfilića. Ljutkastog je ukusa i karakterističnog mirisa. Zahvaljujući brojnim flavonoidima, među kojima se ističe eugenol, aceteugenol, kamferol i ramnetin, klinčić ima izuzetna medicinska svojstva. Poseduje antiseptička, antimikrobna i antivirusna svojstva. Slaže se sa ruzmarinom, narom i pimentom.

Primena
Ulje karanfilića je delotvorno kod zubobolje, pomaže kod smanjenja upale desni i pojave afti, te se često koristi u stomatologij kao anestetik i antiseptik. Može da se doda u vodicu za ispiranje usta kako bi se ublažio loš zadah. Razređeno ulje karanfilića može da se koristi za ispiranje usta čime se ublažava bol u grlu.
Ima antiseptičko dejstvo na crevnu floru i poboljšava varenje. Efikasno je u borbi protiv Candide albicans u digestivnom traktu i kod infekcija urinarnog trakta izazvanih bakterijom Echerichia coli.
Smanjuje i bolove u mišićima kod sportskih povreda, artritisa i reume.
Etarsko ulje karanfilića deluje i kao repelent, efikasno je protiv insekata. Preporučuje se da se deset do dvadeset kapi ulja karanfilića doda u 100 ml vode i ovom mešavinom naprskaju otvori gde se pojavljuju insekti.
Ulje karanfilića je prirodni afrodizijak.
Povoljno utiče na nervni sistem, smanjuje napetost i iscrpljenost, poboljšava san.

Preporučuje se osobama koje su u horoskopskom znaku RIBE (intuitivne, sanjari, empatične, nežne, strpljive i ljubazne). Karanfilić je dobar za Ribe, jer je ovaj znak najsaosećaniji, toliko da poprima delić svakog drugog znaka koji dolazi pre njega.

Napomena
Pre nanošenja na kožu sva etarska ulja potrebno je razrediti u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe itd.). Etarska ulja se ne smeju koristiti nerazređena.
Etarska ulja nisu registrovana kao dodaci ishrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima), te ih ne treba piti.
Zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti preporučuje se testiranje i proveravanje osteljivosti na određeno etarsko ulje, tako što se jedna do dve kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (bademovo ili maslinovo) i dobijena mešavina nanese na unutrašnju stranu podlaktice. Ukoliko dođe do alergijskih reakcija preporuka je da se prekine sa upotrebom etarskog ulja.
U slučaju direktnog kontakta sa očima ili sluznicom isprati velikom količinom vode.

Način čuvanja:
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na pakovanju proizvoda.

Latinski naziv: Syzygium aromaticum
Metod ekstrakcije: Destilacija vodenom parom
Korišćeni deo biljke: Pupoljci
Zemlja porekla: Indonezija
Neto težina: 10ml

Pogledajte video o Kosta eteričnom ulju KARANFILIĆ

Pogledajte video o Kosta aromatica oils

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko12-15
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu