Kosta etericno ulje KARANFILIC

Kosta eterično ulje KARANFILIĆ

720,00 din sa PDV-om

Etarsko ulje karanfilića se dobija destilacijom iz svežih ili osušenih izdanaka karanfilića. Karakterističnog je mirisa i ljutkastog ukusa. Klinčić ima izuzetna medicinska svojstva, zahvaljujući brojnim flavonoidima, među kojima se ističe eugenol, aceteugenol, kamferol i ramnetin. Poseduje antimikrobna, antiseptička i antivirusna svojstva. Slaže se sa ruzmarinom, narom i pimentom.

Nema na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje

Karanfilić, klinčić ili karanfilovac je tropsko drvo od kojeg se aromatični začin dobija sušenjem cvetnih štapića. Drvo karanfilića je visine deset do četrnaest metara, usko i zimzeleno. Biljka vodi poreklo sa Molučkih ostrva, a danas se najviše uzgaja u Indoneziji, Tanzaniji, na Madagaskaru, Šri Lanci i u Maleziji. Karanfilić se koristi kao začin, dodaje se u pečenje, divljač, gulaše, neke vrste kobasica i kuvano vino.

Primena

Ulje karanfilića se koristi u stomatologiji kao anestetik i antiseptik. Utvrđeno je da doprinosi ublažavanju zubobolje, pomaže kod smanjenja upale desni i pojave afti. Ispiranjem usta razređenim uljem ublažava se bol u grlu. Dodaje se u vodicu za ispiranje usta čime eliminiše loš zadah. Poboljšava varenje i ima antiseptičko dejstvo na crevenu floru. Efikasno je u borbi protiv Candide albicans u digestivnom traktu i kod infekcija urinarnog trakta izazvanih bakterijom Echerichia coli. Ublažava bolove kod artritisa i reume, a smanjuje i bolove u mišićima kod sportskih povreda. Etarsko ulje karanfilića deluje i kao repelent, odbijajući insekte. Preporučuje se da se deset do dvadeset kapi ulja karanfilića doda u 100 ml vode i ovom mešavinom naprskaju svi otvori gde se pojavljuju insekti. Ulje karanfilića je prirodni afrodizijak.

Pozitivno utiče na psihu, jača nervni sistem, smanjuje iscrpljenost, napetost i poboljšava san.

Napomena

Pre nanošenja na kožu sva etarska ulja potrebno je razrediti u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe itd.). Etarska ulja se ne smeju koristiti nerazređena. Etarska ulja nisu registrovana kao dodaci ishrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima), te ih ne treba piti. Zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti preporučuje se testiranje i proveravanje osteljivosti na određeno etarsko ulje, tako što se jedna do dve kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (bademovo ili maslinovo) i dobijena mešavina nanese na unutrašnju stranu podklaktice. Ukoliko dođe do alergijskih reakcija preporuka je da se prekine sa upotrebom etarskog ulja. U slučaju direktnog kontakta sa očima ili sluznicom isprati velikom količinom vode.

Način čuvanja:

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Syzygium aromaticum
Metod ekstrakcije: Destilacija vodenom parom
Korišćeni deo biljke: Pupoljci
Zemlja porekla: Indonezija
Neto težina: 10ml

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko12
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu