Kosta etericno ulje MENTA

Kosta eterično ulje MENTA 10ml

984,00 din sa PDV-om

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje.
Pomaže u lečenju prehlade, upala sinusa i glavobolje.

Na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje

Pitoma nana, pepermint ili mentha piperita je višegodišnja, zeljasta biljka koja pripada porodici Lamiaceae, visoka oko 50 cm. Nana je široko rasprostranjena biljka u Evropi, Severnoj Americi i Africi. Raste u područjima umerene klime i danas je zastupljena u celom svetu.
Listovi nane su duguljasti i tamnozeleni, a cvetovi ljubičaste boje. Kod nas je rasprostranjena u predelima pored Morave i Save, u centralnoj Srbiji, Banatu i Bačkoj. Veoma je prijatnog mirisa, a naročito listovi jer sadrže najviše etarskog ulja. Ulje nane je esencijalno, ekstrahovano iz lista i cveta biljke. Dokazano je da estarsko ulje nane ima antimikrobno, fungicidno, antivirusno, insekticidno i antioksidantno dejstvo. Ulje nane ima veliku primenu u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industiji zbog svoje prepoznatljive arome. Mentol je supstanca koja joj daje karakterističan miris i ukus. Druge komponente koje ulaze u sastav ulja su metil acetat, mentonen, 1,8-cineol, limonen, beta pinen, beta kariofilen, tokoferoli, polifenoli, betain, holein i tanini. Koncentracije ovih sastojaka variraju i zavise od klime, vrste nane i geografskog područja. Nana je izuzetno lekovita i mirisna začinska i industrijska biljka.

Primena
Može da se koristi za inhalaciju, lokalno nanošenje na kožu i dodavanje u kupke. Pomaže pri rešavanju problema kod prehlade, upale sinusa i glavobolje. Zbog svoje arome čest je sastojak u pastama za zube, sapunima, kozmetici, žvakaćim gumama, bomobonama. Može se koristiti direktnim nanošenjem na kožu za ublažavanje glavobolje, bola u mišićima, zglobovima i svraba. Uspešno deluje kod gastrointestinalnih problema poput nadimanja, problema sa varenjem, mučninom, povraćanjem i anoreksijom.

Preporučuje se osobama koje su u horoskopskom znaku JARAC (praktičan, ambiciozan, duhovit, lojalan, vredan).
Prirodne vođe, ambiciozni, hrabri, samopouzdani i uvek strastveni – takvi su Jarčevi. Vođeni glavom kroz svoj direktni, energični, radoznali i takmičarski duh, ovaj znak je sklon glavoboljama i problemima povezanim sa stresom. Kosta ulje mente je odličan način za smanjenje stresa koji često oseća ovaj znak. Njegov hladan, mint miris idealno prati prirodu Jarčeva.

Napomena

Pre nanošenja na kožu sva etarska ulja potrebno je razrediti u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe itd.). Etarska ulja se ne smeju koristiti nerazređena. Etarska ulja nisu registrovana kao dodaci ishrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima), te ih ne treba piti. Zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti preporučuje se testiranje i proveravanje osteljivosti na određeno etarsko ulje, tako što se jedna do dve kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml
baznog ulja (bademovo ili maslinovo) i dobijena mešavina nanese na unutrašnju stranu podklaktice. Ukoliko dođe do alergijskih reakcija preporuka je da se prekine sa upotrebom etarskog ulja. U slučaju direktnog kontakta sa očima ili sluznicom isprati velikom količinom vode.

Način čuvanja:

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Mentha Piperita
Metod ekstrakcije: Destilacija vodenom parom
Korišćeni deo biljke: Lišće
Zemlja porekla: Indija
Neto težina: 10ml

 

Pogledajte video o Kosta eteričnom ulju MENTA

Pogledajte video o Kosta aromatica oils

 

Dodatne informacije

Bruto težina 0.1 kg

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko3-12
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu