Kosta etericno ulje ORIGANO

Kosta eterično ulje ORIGANO 10ml

1.620,00 din sa PDV-om

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje.
Za suzbijanje kandide, ešerihije i stafilokoka.

Na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje

Origano je samonikla višegodišnja biljka sa Mediteranskog podneblja iz porodice Lamiaceae. Raste do visine od 60 cm. Stabljika ima male, tamnozelene listiće i crveno-ljubičaste cvetove. Biljka je prepuna etarskog ulja ima veliku primenu u medicini, kozmetičkoj i prehrambenoj industriji.
Origano sadrži limoleinsku, palmitinsku i oleinsku kiselinu, karvakrol, timol, para cimen, kariofilen. Efikasno može da uništi preko trideset vrsta mikroorganizama. Koristi se u lečenju kandide i ešerihije, kožnih poremećaja, problema sa disanjem, poremećaja varenja, upale mišića i zglobova. Karvakrol, koji poseduje jaka antibakterijska svojstva, efikasno uništava preko 30 štetnih mikroorganizama, među kojima su: kandida, streptokoke, stafilokoke, ešerihija koli, zlatna stafilokoka, salmonela, šigela, preoteus mirabilis i drugi.

Primena
Inhalacija, lokalno nanošenje na kožu, gutanje (prethodno razređeno u nekom od baznih ulja) i dodavanje u kupke su jedni od načina korišćenja ovog ulja. Može se piti preventivno, za jačanje imuniteta. Preporučuje se jedna do dve kapi etarskog ulja origana tri puta dnevno posle obroka. Za suzbijanje kandide, ešerihije i stafilokoka preporučuje se tri do četiri kapi ulja tri puta dnevno posle obroka. Ulje se pije razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Sadržaj je potrebno brzo progutati, bez zadržavanja u ustima. Nakon toga se preporučuje čaša hladne vode. Za rešavanje respiratornih problema jednu kap origanovog ulja dodati u jedan litar ključale vode i udisati, zatvorenih očiju. Može se koristiti za lečenje promena na koži, tako što se 30 – 50 kapi ulja pomeša sa 100 ml jestivog ulja. Ovu mešavinu nanositi na promene dva puta dnevno.
Za ublažavanja menstrualnih, reumatskih i bolova u zglobovimima, mišićne spazme potrebno je dodati nekoliko kapi ulja u kupku. Na takav način pripremljena kupka deluje umirujuće na nervni sistem.

Preporučuje se osobama koje su u horoskopskom znaku OVAN (hrabri, ambiciozni, samouvereni, impulsivni, energični)
Ambiciozni ste, samopouzdani i strastveni! Uz polet za životom, pozdravljate početak prolećne sezone – što znači da ste savršeno upareni sa Kosta esencijalnim uljem origana. Njegov šumski miris je smeo, ali pristupačan, baš kao i Vi.

Napomena

Pre nanošenja na kožu sva etarska ulja potrebno je razrediti u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe itd.). Etarska ulja se ne smeju koristiti nerazređena. Etarska ulja nisu registrovana kao dodaci ishrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima), te ih ne treba piti. Zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti preporučuje se testiranje i proveravanje osteljivosti na određeno etarsko ulje, tako što se jedna do dve kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml
baznog ulja (bademovo ili maslinovo) i dobijena mešavina nanese na unutrašnju stranu podklaktice. Ukoliko dođe do alergijskih reakcija preporuka je da se prekine sa upotrebom etarskog ulja. U slučaju direktnog kontakta sa očima ili sluznicom isprati velikom količinom vode.

Način čuvanja:

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Origanum Vulgare
Metod ekstrakcije: Destilacija vodenom parom
Korišćeni deo biljke: Lišće
Zemlja porekla: Grčka
Neto težina: 10ml

 

Pogledajte video o Kosta eteričnom ulju ORIGANO

Pogledajte video o Kosta aromatica oils

Dodatne informacije

Bruto težina 0.1 kg

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko5-19
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu