Kosta etericno ulje PACULI

Kosta eterično ulje PAČULI

1.250,00 din sa PDV-om

Pačuli je cvetna, žbunasta, višegodišnja biljka iz porodice Lamiaceae, visine od oko 75 cm. Raste i uzgaja se u tropskim predelima jugoistočne Azije, Šri Lanke, Indonezije, Filipina, Južne Amerike i Sejšela. Najviše se uzgaja zbog proizvodnje etarskog ulja, koje se dobija destilacijom iz sušenih listova.

Nema na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje

Ulje ima antibakterijska, antivirusna, antiseptična dejstva, podstiče zaceljivanje rana i ubija gljivice. Takođe je isparljivije u odnosu na ostala ulja, dobro se rastvara u organskim rastvaračima, i meša sa drugim esencijalnim uljima. Zbog ovih osobina koristi se u kozmetičkoj i u prehrambenoj industriji. Sadrži terpenoide, fitosterole, flavonoide, organske kiseline, lignine, alkaloide, glikozide, alkohole, aldehide. Glavne komponente su pačuli alkohol, α-pačulen, β-pačulen, norpačulenol, pogoston, eugenol i pogostol. Dobro se slaže sa citrusnim uljima.

Primena

Etarsko ulje pačulija se zbog svoj prijatnog mirisa dodaje u sapune, šampone, detergente, i sredstva za čišćenje domaćinstva. Zbog svojih antibakterijskih i antigljivičnih svojstava koristi se kao sastojak kozmetičkih proizvoda, najviše krema za negu kože, u lečenju akni, ekcema, neurodermatitisa. Takođe je sastojak proizvoda za negu kose, jer sprečava nastanak peruti. U aromaterapiji koristi se kao afrodizijak. Povoljno deluje na nervni sistem, ublažava depresiju, jača živce, samopouzdanje i koncentraciju. Efikasno je u lečenju prehlade, glavobolje, groznice, mučnine, nesvestice, povraćanja i abdominalnih bolova. Rastvoreno u biljnom ulju koristi se za čišćenje rana nastalih od uboda insekata ili zmija.

Napomena

Pre nanošenja na kožu sva etarska ulja potrebno je razrediti u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe itd.). Etarska ulja se ne smeju koristiti nerazređena. Etarska ulja nisu registrovana kao dodaci ishrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima), te ih ne treba piti. Zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti preporučuje se testiranje i proveravanje osteljivosti na određeno etarsko ulje, tako što se jedna do dve kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (bademovo ili maslinovo) i dobijena mešavina nanese na unutrašnju stranu podklaktice. Ukoliko dođe do alergijskih reakcija preporuka je da se prekine sa upotrebom etarskog ulja. U slučaju direktnog kontakta sa očima ili sluznicom isprati velikom količinom vode.

Način čuvanja:

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Pogostemon cablin
Metod ekstrakcije: Destilacija vodenom parom
Korišćeni deo biljke: Lišće
Zemlja porekla: Indonezija
Neto težina: 10ml

Dodatne informacije

Bruto težina 0.1 kg

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko10
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu