Kosta etericno ulje RUZMARIN

Kosta eterično ulje RUZMARIN 10ml

897,00 din sa PDV-om

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje.
Smanjuje umor, anksioznost i depresiju.

Na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje

Ruzmarin je višegodišnja zimzelena žbunasta biljka iz porodice Lamiaceae, igličastih listova i plavičastih cvetova, koja raste oko Sredozemnog mora i u nižim delovima Himalaja, mada se danas uzgaja u celom svetu. Poznata je njegova široka primena u kulinarstvu, kao suv ili svež začin ili u obliku čaja. Čest je sastojak parfema i kozmetičkih proizvoda, a koristi se i u medicini.

Neki od potvrđenih farmakoloških dejstava ruzmarina su antikancerogeno, antibakterijsko, antidijabetsko, antiinflamatorno, antioksidantno, analgetičko, antitrombično i antidiuretsko dejstvo. Njegova primena u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji, kao i u medicini, pripisuje se brojnim jedinjenjima poznatim kao sekundarni metaboliti. Jedan deo sekundarnih metabolita čine aromatična jedinjenja manje molekulske mase poznata kao esencijalna ulja. U sastav esencijalnih ulja ulaze 1,8-cineol, alfa pinen, kamfen, alfa terpineol, borneol i drugi. Drugu grupu sekundarnih metabolita čine polifenolna jedinjenja, flavonoidi: galokatehin, nepetrin, hisperidin, homoplantaginin, cirsimaritin, genkvanin i drugi. Najznačajniji od svih su polifenolni diterpeni koji pomažu u lečenju Alchajmerove bolesti. Etarsko ulje ruzmarina se dobro kombinuje sa etarskim uljem mente, pomorandže, đumbira,
limuna i bergamota.

Primena
Može da se koristi za inhalaciju, lokalno nanošenje na kožu i dodavanje u kupke. Etarsko ulje ruzmarina popravlja raspoloženje i pamćenje, smanjuje umor, anksioznost i depresiju. Pomaže u ublažavanju migrene i lečenju nesanice. Delotvorno je kod reumatskih tegoba i sportskih povreda, ublažava bolove u mišićima. Koristi se pri rešavanju problema sa infekcijama raspiratornog sistema, kašlja, prehlade i gripa, ublažava opekotine na koži. Deluje protiv opadanja kose i pojave peruti.

Preporučuje se osobama koje su u horoskopskom znaku RAK (emotivni, osetljivi, nežni, saosećajni).
Najmanje predvidljiv od svih znakova! Rakovima vlada Mesec i poznato je da su nežna i osetljiva stvorenja koja uživaju u samoći i razmišljanju. Kosta esencijalno ulje Ruzmarina kompatibilno je sa energijom rakova. Začinska aroma neguje ukupnu energiju tela ovih nežnih bića.

Napomena

Pre nanošenja na kožu sva etarska ulja potrebno je razrediti u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe itd.). Etarska ulja se ne smeju koristiti nerazređena. Etarska ulja nisu registrovana kao dodaci ishrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima), te ih ne treba piti. Zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti preporučuje se testiranje i proveravanje osteljivosti na određeno etarsko ulje, tako što se jedna do dve kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml
baznog ulja (bademovo ili maslinovo) i dobijena mešavina nanese na unutrašnju stranu podklaktice. Ukoliko dođe do alergijskih reakcija preporuka je da se prekine sa upotrebom etarskog ulja. U slučaju direktnog kontakta sa očima ili sluznicom isprati velikom količinom vode. Zbog sadržaja kamfora izbegavati primenu ulja kod trudnica, epileptičara i osoba koja pate od povišenog krvnog pritiska.

Način čuvanja:

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Rosmarinus officinalis
Metod ekstrakcije: Destilacija vodenom parom
Korišćeni deo biljke: Lišće, cveće i pupoljci
Zemlja porekla: Španija
Neto težina: 10ml

 

Pogledajte video o Kosta eteričnom ulju RUZMARIN

Pogledajte video o Kosta aromatica oils

Dodatne informacije

Bruto težina 0.1 kg

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko6-16
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu