Akcija!
Kosta etericno ulje YLANG YLANG

Kosta eterično ulje YLANG YLANG 10ml

780,00 din 702,00 din sa PDV-om

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje.
Pomaže u lečenju nervoze i nesanice.

Na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje.

Ylang – ylang je brzorastuće tropsko drvo iz porodice Annonaceae. Raste u tropskim delovima Azije, na Filipinima, Maleziji, Indoneziji, Madagaskaru i nekim ostrvima u Indijskom okeanu. Sinonimi su mu cananga mitrastigma, canangium mitrastigma, cananga odoratum, canangium odoratum. Etarsko ulje ylang-ylang-a se dobija destilacijom cvetova.

Ylang – Ylang ima izuzetno jak medno-cvetni miris. Sadrži manje od 20% β – kariofilena, monoterpene, seskviterpene i fenilpropanoide.

Pokazuje antimikrobno, antiinflamatorno i antidijabetsko dejstvo.

Primena

Ulje ylang-ylang-a ima širok spektar dejstva. Značajan je sastojak u industriji parfema, kozmetičkoj i prehrambenoj industriji. Dodaje se u kreme, ulja za masažu, parfeme i sveće. Pomaže u lečenju nervoze i nesanice. Idealno je za masažu osoba pod stresom. Smanjuje depresiju i anksioznost. Opušta mišiće, smanjuje krvni pritisak ublažava menstrualne bolove. Ovo ulje je poznato pod nazivom „uzdah zadovoljstva“ jer deluje kao prirodni afrodizijak, poboljšavajući libido kod mušakaraca i žena. Potrebno je pomešati ga sa nekoliko kapi baznog ulja i masirati time telo ili dodati u kupku. Reguliše rad lojinih žlezda, te se često koristi u preparatima za negu masne i suve kože, kao i u tretiranju seboreične kože i ekcema. Tradicionalno se koristilo se u lečenju malarije, stomačnih tegoba, astme, reumatizma i gihta.

Preporučuje se osobama koje su u horoskopskom znaku LAV (samouveren, dominantan, kreativan, pun entuzijazna, ekstrovertan).
Ylang Ylang je poznat kao ulje unutrašnjeg deteta. Njegov miris je jak, cvetni i sladak, a deluje na poravnavanje čakri. Lav vlada srcem, a takođe i kućom kreativnosti i dece, pa je ovo savršeno ulje za Vas. Ilang ilang ulje uliva hrabrost i samopouzdanje da zablistate.

Napomena

Pre nanošenja na kožu sva etarska ulja potrebno je razrediti u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe itd.). Etarska ulja se ne smeju koristiti nerazređena. Etarska ulja nisu registrovana kao dodaci ishrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima), te
ih ne treba piti. Zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti preporučuje se testiranje i proveravanje osteljivosti na određeno etarsko ulje, tako što se jedna do dve kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (bademovo ili maslinovo) i dobijena mešavina nanese na unutrašnju stranu podklaktice. Ukoliko dođe do alergijskih reakcija preporuka je da se prekine sa upotrebom etarskog ulja. U slučaju direktnog kontakta sa očima ili sluznicom isprati velikom količinom vode. Ne preporučuje se oralna upotreba, samo dermalna. Ne preporučuje se ljudima sa niskim krvnim pritiskom.

Način čuvanja

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Cananga odorata
Metod ekstrakcije: Destilacija vodenom parom
Korišćeni deo biljke: Cvet
Zemlja porekla: Madagaskar
Neto težina: 10ml

Dodatne informacije

Bruto težina 0.1 kg

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko8-18
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu