Kosta JOJOBA hladno cedjeno ulje

Kosta JOJOBA hladno ceđeno ulje 100ml

1.950,00 din sa PDV-om

100% čisto, hladno ceđeno, organsko, nerafinisano ulje.
Pomaže u izbeljivanju strija, lečenju opekotina, psorijaze i ekcema.

Na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, hladno ceđeno, organsko, nerafinisano ulje

Jojoba ili Simmondsia chinensis je žbunasta biljka iz porodice Simmondsiaceae, koja raste u Južnoj Arizoni, Južnoj Kaliforniji i Severozapadnom Meksiku.
Ulje jojobe dobija se hladnim ceđenjem semena. Po svom sastavu je bliže vosku nego uljima te se može tretirati kao tečni vosak. Međutim vosak je sastavljen skoro u potpunosti od mono-estara masnih kiselina dugog lanca i alkohola, a samo mali deo čine triacilgliceridni estri. Takav sastav ulju jojobe daje veliku stabilnost, duži rok trajanja i otpornost na visoke temperature u poređenju sa drugim biljnim uljima. Sadrži kompleks vitamina B, vitamin A, cink, jod i hrom. Zbog svoje izuzetne oksidativne stabilnosti kao i antiinflamatornog i antibakterijskog svojstva, čest je sastojak kozmetičkih preparata.

Primena
Tekstura ulja jojobe je slična teksturi masnoća koje proizvodi ljudska koža. Lako se apsorbuje u kožu pružajući joj brzu hidrataciju i čineći je mekom i glatkom. Vraća koži sjaj i elastičnost. Podstiče proizvodnju kolagena čime sprečava pojavu bora i prevremeno starenje. Pomaže u izbeljivanju strija, delotvorno je kod rešavanja problema sa opekotinama, posekotinama, psorijazom i ekcemom. Reguliše pH vrednost i stvaranje sebuma na koži što ga čini idealnim za negu mešovite kože i tretiranje akni. Odlično je za negu suvih usana. Preporučuje se da se par kapi nanese na usne pre spavanja. Idealno je za negu svih tipova kose, a posebno za negu suve i oštećene kose. Vraća kosi sjaj i zdrav izgled. Sprečava pojavu peruti, seboreje i opadanje kose.

Napomena

Pošto brzo prodire u kožu nije pogodno za masažu tela, jer je presuvo. Preporučuje se da se meša sa sojinim, bademovim ili maslinovim uljem. Ne začepljuje pore. Mogu da ga koriste trudnice i deca. Ne izaziva alergije niti iritira kožu što je značajno za sve one čija je koža hipersenzitivna.

Način čuvanja

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Simmondsia chinensis
Metod ekstrakcije: Hladno ceđenje
Korišćeni deo biljke: Semenke
Zemlja porekla: Sjedinjene Američke Države
Neto težina: 100ml

Dodatne informacije

Bruto težina 0.2 kg

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko17-27
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu