Shea butter rafinisani

Shea butter rafinisani

150,00 din1.200,00 din sa PDV-om

Poništi

Opis Proizvoda

Shea butter
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Shea maslac ili karite maslac je prirodna biljna mast dobijena iz ploda shea drveta (Butyrospermum parkii), koje raste u predelu zapadne Afrike. Shea butter se ekstrahuje iz zrna, koje sadrži 50% čvrste masti. Sastav ovog maslaca je veoma interesantan, jer nije toliko bogat danas popularnim polinezasićenim masnim kiselinama (omega-6 i omega-3), već uglavnom sadrži zasićene masne kiseline (stearinsku i palmitinsku) i nezasićenu oleinsku kiselinu. Upravo taj uravnotežen odnos zasićenih i nezasićenih masnih kiselina, čini shea maslac neizostavnim izradi modernih kozmetičkih preparata.Stearinska kiselina daje shea maslacu njegovu karakterističnu teksturu i karakteristike topljenja, a oleinska je odličan omekšivač. Shea butter je jako okluzivno sredstvo, stvara fini film na koži koji sprečava gubitak vlage iz kože, a ujedno je i izuzetno hrani. Koža u svom metabolizmu može maksimalno da iskoristi molekule shea maslaca,za razliku od iskoristivosti klasičnih okluzivnih sredstava ( vazelina i parafina) kod kojih je to nemoguće. Osim masnih kiselina shea butter je veoma bogat vitaminima A i E, kao i proteinima i mineralima, koji mu daju veliki broj pozitivnih kozmetičkih svojstava.
Shea maslac duboko prodire u kožu, regeneriše je, pa se koristiti kod tretmana strija i ožiljaka. Naročito je dobar za prevenciju strija tokom trudnoće. Preporučuje se i za regeneraciju ćelija zrele kože i ublažavanje bora (antiaging efekt). Djeluje protivupalno, pa pomaže kod raznih obolenja kože kao što su psorijaza, seboreja, ekcemi, i atopijski dermatitis. Isto tako pomaže kod zarastanja manjih rana, ogrebotina i opekotina, pa se koristi se i nakon brijanja ili depilacije. Koža ga dobro podnosi i ne izaziva nikakve alergijske reakcije. Zbog toga je shea maslac odličan izbor za negu osetljive dečje kože. Nakon sunčanja može se koristiti za redovnu negu kože. Pomoći će oporavku suncem oštećene kože, pa će koža biti nahranjena i svilenkasto mekana. Popularno je i korišćenje shea maslaca kod izrade preparata za negu usana jer štiti od vetra i hladnoće, te čini usne mekanim. Čist shea maslac se preporučuje kod jako suve kože. Njime možete uspešno negovati laktove, ruke, zanoktice, pete i ostale suve delove tela. Za negu masne i mešovite, koristi u kombinaciji sa drugim kozmetičkim sirovinama.Najčešće se kombinuje sa uljima bogatim gama-linolenskom kiselinom (noćurak i borago ulje). Može se koristiti i kao pakovanje za jako suvu, lomljivu i farbanu kosu.

Neto težina: 50ml, 80ml, 125ml, 200ml, 600ml i 1l

Dodatne informacije

Zapremina:

50ml, 80ml, 125ml, 200ml, 600ml, 1l

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu