Kosta etericno ulje CAJNO DRVO

Kosta eterično ulje ČAJNO DRVO 10ml

1.104,00 din sa PDV-om

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje.
Pomaže u lečenju upale grla, krajnika, prehlada i kašlja.

Na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, esencijalno, organsko, nerazređeno ulje

Čajno drvo je biljka iz porodice Myrtaceae, koja raste na području Australije. Iako nosi naziv čajno drvo, ne gaji se da bi se od njega pravio čaj. Od čajnog drveta se proizvodi etarsko ulje koje je našlo primenu u brojnim industrijskim granama. Ulje čajnog drveta sadrži preko sto komponenti, pretežno monoterpena, seskviterpena i njihovih alkohola. Terpeni su isparljivi, aromatični ugljovodonici, i smatraju se polimerima izoprena. Njegove komponente, alfa terpinen, alfa terpinolen i gama terpinen pokazuju veoma visoku antioksidantnu aktivnost. Pokazuje analgetičko, antivirusno, antibakterijsko, antifungalno, antiinflamatorno, antioksidantno svojstvo. Koristi se se pri rešavanju širokog spektra dermatoloških problema, poput akni, atletskog stopala, kontaktnog dermatitisa i vašaka, zahvaljujući antimikrobnom dejstvu. Jedan je od najčešće korišćenih sastojaka u kozmetici.

Primena
Može da se koristi za inhalaciju, lokalno nanošenje na kožu i dodavanje u kupke.
Delotvorno je kod rešavanja problema sa upalom grla, krajnika, prehlada i kašlja.
Preporučuje se da se pomeša kap ulja čajnog drveta sa kašikom meda i popije. Ovo smeša takođe pomaže u lečenju ešerihije. Za inhalaciju u litar vrele vode dodati četiri kapi čajnog drveta i udisati paru dva do tri minuta. Losion koji sadrži ovo etarsko ulje može se nanositi na akne. Može se koristiti kod vaginalnih infekcija. Potrebno je pomešati ga sa kantarionovim uljem i natopiti tampon. Ostaviti da deluje dva do tri sata.

Preporučuje se osobama koje su u horoskopskom znaku STRELAC (zabavni, slobodni, optimisti, avanturisti).
Strelci imaju tendenciju da pate od lutanja; putovanje, kretanje a avanturizam je životna misija ovog znaka. Ulje koja podržava njihovu slobodu i avanturistički duh je Kosta eterično ulje čajno drvo!

Napomena

Pre nanošenja na kožu sva etarska ulja potrebno je razrediti u nekom od baznih ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo, ulje jojobe itd.). Etarska ulja se ne smeju koristiti nerazređena. Etarska ulja nisu registrovana kao dodaci ishrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima), te ih ne treba piti. Zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti preporučuje se testiranje i proveravanje osteljivosti na određeno etarsko ulje, tako što se jedna do dve kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (bademovo ili maslinovo) i dobijena mešavina nanese na unutrašnju stranu podklaktice. Ukoliko dođe do alergijskih reakcija preporuka je da se prekine sa upotrebom etarskog ulja. U slučaju direktnog kontakta sa očima ili sluznicom isprati velikom količinom vode.

Način čuvanja:

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Melaleuca alternifolia
Metod ekstrakcije: Destilacija vodenom parom
Korišćeni deo biljke: Lišće
Zemlja porekla: Australija
Neto težina: 10ml

Pogledajte video o Kosta eteričnom ulju ČAJNO DRVO

Pogledajte video o Kosta aromatica oils

Dodatne informacije

Bruto težina 0.20 kg

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko4-13
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu