Kosta RICINUS hladno cedjeno ulje

Kosta RICINUS hladno ceđeno ulje 100ml

780,00 din sa PDV-om

100% čisto, organsko, hladno ceđeno, nerafinisano ulje.
Podstiče rast kose, obrva, trepavica i noktiju, hidrira kožu i pomaže u borbi protiv bubuljica.

Na zalihama

 

Opis Proizvoda

100% čisto, organsko, hladno ceđeno, nerafinisano ulje

Ricinus communis je jednogodišnja biljka iz porodice mlečika (Euphorbiaceae). Uglavnom se gaji u Africi, Južnoj Americi, Indiji, Brazilu, Kini, mada se može naći u drugim područjima. Ulje se dobija hladnim ceđenjem oljuštenih semenki ricinusa. Semenke su ovalnog oblika veličine od 0,5 do 1,5 cm braonkaste boje.
Ricinusovo ulje je bogato: trigliceridima, zasićenim masnim kiselinama, stearinskom, ricinoleinskom, linoleinskom, dehidroksistearinskom kiselinom, vitaminom E. Ima antifungalno, antivirusno i antibakterijsko dejstvo. Značajna je primena ricinusovog ulja u medicinske, farmaceutske i industrijske svrhe.

Primena
Ricinusovo ulje je delotvorno za negu suve kože jer intenzivno hidrira. Može da se koristi za skidanje šminke. Takođe, delotvorno je kod rešavanja problema sa bubuljicama i deluje umirujuće na kožu. Naneti ulje u tankom sloju i nežno masirati do potpunog upijanja. Podstiče rast noktiju, trepavica i obrva. Omega 3 i omega 6 masne kiseline iz ricinusovog ulja hrane folikul dlake čime kosa postaje zdravija i jača. Ricinusovo ulje poboljšava cirkulaciju i podstiče brži rast kose, što se postiže utrljavanjem u koren kose. Zahvaljujući antibakerijskom i antigljivičnom dejstvu idealno je za rešavanje infekcija kože glave. Takođe, delotvorno je u borbi protiv opadanja kose i peruti. Potrebno je naneti ricinusovo ulje na mokru kosu i kožu glave i nežno masirati. Nakon najviše dva sata ispirati blagim šamponom. Svakodnevna primena obloga od ricinusovog ulja može povećati proizvodnju T-limfocita i pomaže u smanjenju otečenih limfnih čvorova. Primenjuje se za čišćenje jetre, cista i mioma na jajnicima, kao i ublažavanje menstrualnih tegoba i glavobolje. Najpoznatiji je njegov laksativni efekat. Ima veliku primenu u kozmetičkoj industriji, u proizvodnji sapuna, lubrikanta, voskova, najlona i parfema.

Način čuvanja:
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Ricinus communis
Metod ekstrakcije: Hladno ceđenje
Korišćeni deo biljke: Semenke
Zemlja porekla: Indija
Neto težina: 100ml

Dodatne informacije

Bruto težina 0.1 kg

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: ko15-25
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu