Kurs Kontinuirane edukacije na 26. sajmu kozmetike

Kurs Kontinuirane edukacije:

Kupanje u šumskom vazduhu
Programi šumske medicine (aromaterapija) kao Medikal SPA concept

Kurs KE Programi šumske medicine (aromaterapija) u medical SPA konceptu je kurs namenjen svim zdravstvenim radnicima, lekarima, zdravstvenim tehničarima, zaposlenima u zdravstvenom turizmu, u medikal SPA, wellness i SPA industriji, kozmetičarima i estetičarima. Kurs je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Srbije pod akreditacionim brojem А-1-805/15 i donosi 3 (tri) boda za slušaoce.

Kupanje u šumskom vazduhu kao osnovni program šumske medicine pripada oblasti komplementarne medicine, aromaterapije i predstavlja preventivne i pomoćne terapijske metode izlaganja aromatičnim molekulima drveća šume fitoncidima koji imaju višestruko pozitivan uticaj na zdravlje ljudi i kvalitet života. Kupanje u šumskom vazduhu se koristi u Japanu od 1981. godine i predstavlja standardnu zdravstveno preventivnu proceduru. Na SPA finder-u, vodećem sajtu za praćenje trendova u SPA i Wellness industriji, Forest bathing (kupanje u šumskom vazduhu) je na prvom mestu među trendovima za 2015. godinu. Forest bathing podrazumeva niz procedura u okviru dvočasovnog boravka u šumi (aromaterapija, vežbanje, disanje, meditacija, fitoterapija, muzikoterapija, terapija plesom i pokretom, dendroterapija, skeniranje aure drveta, grounding, samomasaža i masaža biljnim boščama, SPA kuhinja na bazi samoniklog jestivog bilja, kreativne SELFNESS radionice. Na kursu će se učesnici upoznati sa svim ovim procedurama, metodama njihovog izvođenja, njihovim zdravstvenim efektima i ovladaće veštinom primene masaže biljnim boščama kroz individualni pristup klijentu, Medikal SPA i zdravstveno-turističkog centra.

Kotizacija: 1.000,00 dinara (đacima i studentima škola za negu lepote odobrava se popust od 50 %).

Prijavite se na vreme, broj polaznika kursa je ograničen.

Telefon: + 381 11 3284 126, + 381 11 3284 149

Email: sajam@saloninfo.org


Raspored predavanja:

PROGRAM KONTINUIRANE EDUKACIJE (satnica, teme i predavači)

Ili preuzmite raspored predavanja na kursu u PDF formatu


Predavači:

Prim. dr spec. Gorana Isailović Prim. dr spec. Gorana Isailović, profesor na Višoj medicinskoj školi u Beogradu od novembra 2003, autor brojnih radova o dermatologiji i estetskoj nezi, predsednica Medikal SPA Asocijacije Srbije. Posebna interesovanja: dermatologija, telemedicina, fiziologija kože, aromaterapija, wellness kao zdravstveni program.


Mr sci. Aida Jelaska Mr sci. Aida Jelaska, specijalista porodične medicine, akupunkturolog, jedini magistar aromaterapije u Hrvatskoj. U dva navrata 2011. i 2013. godine proglašena za najboljeg lekara u Hrvatskoj. Jedan je od najistaknutijih stručnjaka iz oblasti aromaterapije na Balkanu sa brojnim radovima iz oblasti primene aromaterapije u programima zdravstvenog turizma (studije slučajeva: ostrvo Mljet i Veli Lošinj). Bila je prvi predavač na „Aromara“- aroma akademiji, saradnik je Katedre porodične medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, brojnih portala i časopisa o zdravlju, aktivni učesnik stručnih skupova na kojima promoviše individualni holistički pristup i objedinjenje klasične i komplementarne medicine u porodičnoj medicini i zdravstvenom turizmu.


Prim. dr spec. Ljubica Presetnik Prim. dr spec. Ljubica Presetnik, predsednica komiteta za zdravstveni turizam, MSPAAS. Specijalista ginekologije i akušerstva, autor brojnih radova iz oblasti nege sluznice genitalne regije, zaštite žena u javnom zdravlju i radova iz oblasti zdravstvenog turizma, medikal SPA i wellnessa.


Ivana Jovanović Ivana Jovanović, diplomirani strukovni kozmetičar estetičar. Od školske 2012/2013. predavač je praktične nastave na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu na predmetu Wellness program. Predsednica komiteta za wellness i SPA programe MSPAAS. Ivana je stručni saradnik i član stručnog saveta Medikal SPA asocijacije Srbije. Učestvovala je u brojnim projektima Medikal SPA asocijacije Srbije.

www.sajamkozmetike.com