Mislila sam da sam zauvek izgubila kosu

Beograd, 25. januar 2021. – Kosa je iznenada počela da mi opada u pramenovima. Nekoliko meseci pre toga postepeno je gubila sjaj, postajala kruta, suva i onda jedno jutro nakon tuširanja, primetila sam kako mi je ostao pramen kose u ruci. Bila sam očajna. Pomislila sam da je to posledica stresa, ali moram priznati da nisam imala nikakav ozbiljniji stres godinama unazad. Nisam imala probleme u ishrani, osećala sam se savršeno u svom telu. Proverila sam hormone i krvnu sliku, sve je bilo harmonično i dobro. Da vam ne pričam samo kakve sam eksperimente probala u lekarskim ordinacijama poslednjih 6 meseci.

Poprilično sam izgubila nadu da ću ikada više moći da budem zadovoljna sobom, jer moja kosa je bila moj ukras i zaštitni znak. I više od toga. Moje samopouzdanje, moja dominacija, moj hrabri iskorak.

Bila mi je potrebna promena, i takvog stanja otišla sam na nedelju dana u posetu kod svoje najbolje prijateljice sa studija. Čim sam ušla u stan, Jelena me je pročitala. Bilo me je sramota da skinem kapu, primetila je da skrećem pogled. Danima smo pričale o svemu, a najviše o mojim problemima sa kosom i samopouzdanjem.

Naravno, dobra prijateljica je lek sama po sebi, mogla sam da se smejem kao nekada, da budem srećna na momente, ali kada legnem u krevet uveče, kao da mi se cela soba rušila na glavu. Opet postajem svesna svojih problema i nesigurnosti, i pitam se hoće li ikada ovo prestati.

Probudila sam se ujutru i kada sam krenula na tuširanje shvatila sam da sam zaboravila svoj šampon! Nisam mogla da verujem!? Svoj medicinski šampon koji sam tek krenula da koristim, navodno, jedan od boljih koji se nudi na tržištu protiv opadanja kose. Koristila sam ga nekoliko meseci i iskreno još uvek nisam primetila nikakvu razliku, ali bila sam uporna.

Nisam imala izbora, ili prljava kosa ili da iskroristim Jelenin šampon sa police. Ohrabrujuća okolnost je da je Jelena uvek birala dobru kozmetiku, tako da sam odlučila da je ipak operem. Na polici su se nalazili šampon, maska, kapi i sprej za kosu. Nisam htela da preterujem sa nepoznatim preparatima, iskoristila sam samo šampon i masku. Kada sam srela Jelenu posle podne, kroz osmeh mi je rekla da mi se kosa vidljivo probudila i posavetovala da sutra nanesem i ostale preparate,  i tako odradim ceo tretman kako bi efekat bio potpuniji.

Poslušala sam je, i naredni dan odradila ceo tretman prema uputstvu. Malo sam je prosušila peškirom, nanela sprej i kapi i otišla sam da se opustim uz čaj i knjigu.

Nakon nekoliko sati, bila sam zapanjena kada sam videla svoj odraz u ogledalu, pomislili biste da sam deo neke jeftine reklame.  Nakon samo dva pranja, kosa je imala svoj pun volumen. Delovala je duplo gušče nego što zaista jeste i na taj način prikrila moje pečate na glavi bez kose. Jedva sam čekala da nanesem proizvode ponovo i nadala sam se da više nikada neću morati da prolazim kroz sav ovaj pakao sa sakrivanjem.

Odmah sam uzela da istražim sastojke ovih preparata i shvatila da se ne sastoje se od nekih invazivnih hemijskih supstanci, već su to sasvim prirodni sastojci kao što su avokado, smokva, sandalovo drvo, geranijum, spirulina i vitamin E, koji očigledno više prijaju mojoj osetljivoj koži glave i kose.

Razgovarala sam sa Jelenom, i saznala da ona više od godinu dana koristi ovaj set za regeneraciju kose. Iako ranije nije imala problema sa kosom kao ja, njena mama jeste, tako da je od nje i čula za ovaj magični set. Nakon samo 6 meseci korišćenja seta po uputstvu koje su dobile, kosa njene mame se podmladila za barem 10 godina, a Jeleni je postala vidno zdravija i jača.

Čim sam se vratila u Beograd kupila sam Kosta Hair set za kosu, a pre korišćenja pažljivo pročitala uputstvo i protokol nanošenja na Kosta.vip sajtu.

Kosta hair profesionalni SET za KOSU (šampon, maska, sprej i kapi)

Danas sam ponovo osoba puna samopouzdanja, u kupatilu provodim 10 puta manje vremena, čak mi se i frizerka divi kosi. Nadam se da će za ovaj magični set čuti svi ljudi koji imaju slične probleme kao i ja, tako da ne moraju više prolaziti kroz slične probleme previše dugo.

Piše: Nataša Stojanović

Foto: Shutterstock