Skincare saveti za blistavu kožu na vašem venčanju

Beograd, 05. jul 2021. – Lepa i zdrava koža na licu predstavlja neprocenjiv osećaj bez obzira koje je doba godine, životni period ili dan. Ali, moramo se složiti da je posebno bitno imati lepu i negovanu kožu na samom danu venčanja koji se ipak zauvek pamti. Ukoliko planirate da održite venčanje tokom proleća ili leta – trebalo bi posebno da povedete računa o svojoj koži, a sve to zbog teške šminke, toplote i fotografisanja.

Pored već mnogo obaveza koje ćete svakako imati na spisku, znamo da može biti posebno zahtevno proceniti koje dodatne preparate treba uvrstiti u svoju rutinu. Zato, u konsultaciji sa profesionalnim kozmetičarima, delimo sa vama nekoliko ključnih saveta koje biste trebali da imate na umu ukoliko želite lice koje vas neće izneveriti, onda kad baš ne bi trebalo.

Nekoliko meseci pre vašeg venčanja…

Savet je da na svojoj listi prioriteta postavite cilj da minimum tri meseca pre samog venčanja idete na redovne tretmane lice. Ovo se posebno odnosi na mlade koje inače ne posećuju kozmetičara na mesečnom nivou i ne znaju precizno i provereno koji tip preparata prija baš njihovom tipu kože. Razlog je što koža lica u kombinaciji sa pojedinim preparatima može burno odreagovati neposredno nakon tretmana, a kako bi to sprečili, bitno je da vaš kozmetičar bude upoznat sa tipom kože i preparatima koji će biti prilagođeni baš vama. U trenutku kada koža burno odreaguje, to nužno ne mora da bude loša stvar – zapravo, koža se tada čisti od toksina i nakupljenih bakterija ispod tkiva. Zato, preporuka je da što ranije krenete sa higijenskim tretmanima, kako bi koža imala priliku da se očisti od svih nečistoća i tako sprečite nastanak bubuljica na danu venčanja. 

Takođe, bitno je spomenuti da dobri kozmetičari imaju popunjene termine tokom cele godine, mislite unapred i zakažite tretmane na vreme.

GERNETIC IMMUNO regenerativna maska za jačanje imuniteta kože (problematična koža, podmlađivanje, hiperpigmentacije, strije)

Noćna maska sa hijaluronskom kiselinom za hidrataciju lica REVOLUTION SKINCARE Hyaluronic Acid 50ml

U periodu oko venčanja….

Profesionalni kozmetičari smatraju da je najbolji tretman koji mlada može sebi pružiti nekoliko dana pre venčanja Dermaplaning. Dermaplaning deluje tako što uklanja mrtvu kožu i sitne dlačice sa lica, što definitivno znači da će koža biti glatka i blistava, a šminka na taj način prirodno prijanjati na lice, bez reljefnih i upadljivih fleka.  

Pre nego što se upustite u ovaj tretman, važno je napomenuti da se obavezno treba konsultovati sa dermatologom i kozmetičarem, jer zbog jačine dlačica ovakav tretman pozitivno ne doprinosi baš svima.

Ukoliko imate jače dlačice na licu, možda je epilacija u kombinaciji sa dobrim pilingom bolja opcija.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija!

Da bi koža izgledala baršunasto i osveženo, ne štedite na hijaluronskoj kiselini. Svi tipovi kože imaju koristi od hidratacije, uključujući i masnu kožu. Preporuka je da kiselina postane neizostavni deo vaše noćne routine, jer brzo upija u kožu i pruža joj lepši, sjajniji ten za samo nekoliko nedelja. 

Hijaluron serum

Neizostavni Vitamin C

Vitamin C je moćan antioksidans koji može neutralizovati slobodne radikale nastale od sunca i UV zraka i sastoji se od puno hranljivih sastojaka koji regenerišu kožu. Jako je bitno koristiti ga u bilo kom obliku, dok je ipak najmoćniji u obliku seruma. Vitamin C serum pomaže u izjednačavanju tamnih mrlja i fleka, ublažava ožiljke od akni i staračkih pega. 

MAYSTAR CELLULAR EXPRESSION VITAMIN-C

VITAMIN C + hydrating komplex serum za lice

Samo provereni preparati kako biste izbegli bubuljice!

Kako biste izbegli izbijanje bubuljica onda kad ne treba, bitno je da koristite već poznate i proverene preparate. Koža često ume da odreaguje burno ukoliko na nju nanesete supstance koje su za nju nove – zato, u periodu minimum tri meseca pre samog venčanja, ne eksperimentišite puno sa novom kozmetikom i sastojcima.

Ukoliko se to slučajno desi ili vam bez obzira na okolnosti izađu bubuljice, naša topla preporuka definitivno jeste GERnetic International, holistička, medicinska kozmetika nastala u Francuskoj.

GERNETIC Mix and Oily terapijska krema za masnu, mešovitu i problematičnu kožu

Slušajte svoju kožu, a ne period godine

Vaša haljina, mesto održavanja venčanja i lokacija imaju mnogo veze sa vremenom i temperaturom, ali Skincare rutina ne bi trebalo. Usredsredite se na problematiku vaše kože u tom trenutku. Da li je suva, kombinovana, masna? Koristite proizvode sa sastojcima koji isključivo odgovaraju tim specifičnim problemima.

Hedera Vita Hyaluron Anti Age – Sprej

GERNETIC MASQUE YEUX maska protiv podočnjaka