Spa za jači pol

Muškarac u SPA salonuU današnje vreme i muškarcima je važno da sačuvaju mladost duše i tela, da ostanu u dobrom fizičkom stanju, uživaju u izgledu svog tela i da se ne mršte pri pogledu na opušten stomak ili slabe mišiće. Fitnes i bavljenje sportom radi održavanje dobre fizičke kondicije odavno su ušli u život većine muškaraca koji vode računa o svom zdravlju i spoljašnjem izgledu. U poslednje vreme, pažnju muškaraca privlači SPA filozofija i kultura. Oni shvataju da atraktivan spoljašnji izgled, dobro zdravlje i unutrašnja harmonija čine ključ uspeha u svim sferama ljudskih odnosa. Interesovanje muškaraca za SPA tretmane ipak nije tako malo i retko. Svaki SPA salon treba da odabere način na koji će privući pažnju muškog pola i koji će njima najviše odgovarati: konstantna i zanimljiva reklama u časopisima, davanje informacija o SPA tretmanima u časopisama (naročito u muškim), otvaranje SPA salona pri sportskim centrima i klubovima, stavljanje posebnog akcenta na specijalne programe namenjene muškarcima u okviru SPA usluga, organizovanje momačkih večeri u SPA salonima, kao i dodatne programe i bonuse za one koje dovedu novog klijenta, itd.Osim ovoga, ne sme se zanemariti očigledna činjenica da su žene glavni konzumenti reklama. Često muškarci prvi put dolaze u SPA centar sa svojom devojkom ili ženom.Iznenada shvataju da nije reč o ženskom gubljenju vremena, već o idealnom spoju korisnog i prijatnog. Tako salon stiče novog klijenta. Za muškarce je samouverenost veoma važan momenat, tako da posećivanje SPA salona ne treba smatrati nikakvim oblikom sputavanja njihove muškosti. Da bi se muška klijentela osećala komforno, važno je preduzeti odgovarajuće korake prilikom organizacije SPA salona. Potrebno je: razdvojiti SPA zone na „mušku“ i „žensku“, formiranje SPA zona za muškarce koji oslikavaju mušku predstavu o komforu: jednostavan dizajn, jasne i ravne linije nameštaja, umirujuće boje, obezbediti časopise za muškarce, knjige o interesantnim temama, filmove, sastavljanje menija za „muške“ obroke u salonu, kao i korišćenje kozmetičkih sredstava specijalno namenjenih muškarcima.

Posebne karakteristike muške kože

Nema sumnje da se koža muškaraca i žena razlikuju. Evo nekoliko razlika:

  • Koža muškaraca je u proseku 20% deblja od kože žena (ispitivanja kompanije Loreal). Nažalost, to ne znači da je ona time otpornija na delovanje spoljašnje sredine.
  • Nedavno su norveški naučnici došli do saznanja da je gustina nervnih završetaka epiderma kod muškaraca manja nego kod žena, čime se može objasniti povećana osetljivosti kože žena u odnosu na muškarce.
  • Starenje kože jednog muškarca ogleda se u postepenom smanjivanju debljine svih slojeva koje se odigrava ravnomernim ritmom tokom čitavog života. Kod žena do menopauze ovaj proces teče sporije. Shodno tome, što muškarac ranije počne da primenjuje tretmane namenjene očuvanju mladosti i zdravlja kože, to će efikasniji biti rezultati nege, i koža će duže zadržati svež i zdrav izgled.
  • Kod muškaraca je aktivnost lojnih žlezda mnogo intenzivnija nego kod žena. Uzrok tome je visoki nivo muškog polnog hormona, testosterona.
  • Savremena kozmetička sredstva za muškarce proizvode se u skladu sa mnogobrojnim karakteristikama muške kože i služe za hranjenje, poboljšanje vlažnosti i zaštitu kože od štetnih faktora. Brijanje se smatra najtraumatičnijom procedurom za kožu muškaraca. Ne manje bitan faktor odnosa muškaraca prema koži i sopstvenom spoljašnjem izgledu jeste psihološki profil koji se gradi u detinjstvu. Od detinjstva nam se nameću stereotipi da su devojčice nežne i da od malih nogu ispoljavaju interesovanje za razna kozmetička sredstva. Srećom, u današnje vreme se grubo i zapušteno lice ne smatra privlačnim, a verovatno će se buduće generacije sa većom pažnjom odnositi prema sopstvenom spoljašnjem izgledu. Takav odnos treba graditi od samog detinjstva.

Muškarac u SPA salonu

Opšte je poznato da su muškarci pragmatičniji i konzervativniji od žena, pa zbog toga sve probleme žele brzo da reše, a svoje mišljenje i želje iskazuju jasno i bez okolišanja. Zbog toga, većina muškaraca odabira efikasne tretmane od kojih će dobiti brz i vidljivi rezultat. Na primer, muškarci koji redovno upražnjavaju sport, preferirajuju laganu masažu celog tela ili masiranje određenih tačaka. Muškarci koji na poslu dugo sede ispred kompjutera, sa zadovoljstvom biraju tretmane za umorne oči. Shodno tome, za muškarce koji nemaju dovoljno slobodnog vremena, a žele da izgledaju negovano, treba osmisliti brze programe.