biocaga

Biočaga

4.300,00 din sa PDV-om

BIOČAGA je preparat napravljen od glive cage, koja raste na živim stablima breze u hladnim i surovim uslovima severnog Sibira.

Na zalihama

 

Opis Proizvoda

BIOČAGA je preparat napravljen od glive čage, koja raste na živim stablima breze u hladnim i surovim uslovima severnog Sibira. Postojbina čage je Sibir, odakle se ova gljiva postepeno svugde nastanila. Čaga koja se sakuplja u Pribajkalskim šumama ima najjača lekovita svojstva. To je najverovatnije uslovljeno klimatskim prilikama koje vladaju u tim oblastima, surovim zimama sa naglim i velikim promenama temperature do ekstremnih vrednosti. Za proizvodnju se koristi biljka stara najmanje pet godina. U čagi je prepoznato više od 300, za čoveka, korisnih organskih jedinjenja. Biočaga ima dokazana direktna dejstva na zaustavljane rasta i razmnozavanje bakterija i virusa, kao i direktno stimulativno dejstvo na ćelijski i humoralni imunitet. Visok stepen efikasnosti od pravilno konzumirane Biočage dokazana je kod virusa: gripa, herpesa, humane papilome, HIV-a (Patentirano u Institutu za virusologiju i biotehnologiju u Novosibirsku). Čaga povećava radnu sposobnost, raspoloženje, poboljšava pamćenje i pomaže u borbi sa nesanicom. Ona poboljšava razmenu materija u moždanom tkivu i ima blagotvoran uticaj na bolesnike koji su preživeli moždani udar ili povrede glave. Povećava nivo zaštite od nastanka malignih bolesti. Primenjuje se u lečenju bolesti digestivnog trakta, efikasna je kod ulkusa, grčeva i kod hronične opstipacije (zatvora). Snižava nivo šećera u krvi (za 15-30%) u roku 1-3 h. Čisti organizam od radionuklida, teških metala i toksina, olakšava stanje prilikom egzogenih intoksikacija (toksini iz hrane, alkohol, velika količina lekova i slično) i endogenih intoksikacija (maligni tumori, teška oboljenja, metabolički produkti…). Čaga stimuliše opšti imunitet i štiti od virusnih, infektivnih i gljivičnih oboljenja.

Svojstva organskih komponenata čage: Osnovne aktivne komponente čage su hromogene supstance ili kompleks hromogenih supstanci, koje su rastvorljive u vodi. Kompleks hromogenih supstanci se sastoji od fenol-aldehida, polifenola, oksifenil-karbonskih kiselina i hinona. Hromogene supstance koje su rastvorljive u vodi, steroidna jedinjenja i alkaloidi ispoljavaju protivtumorno dejstvo. Tanini iz sastava čage deluju protivupalno, a lokalno aplicirana čaga moze da dovede do hemostaze (zaustavljanje krvarenja) zahvaljujući sastavu tanina. Fitoncidi obezbeđuju antimikrobno dejstvo. Zbog flavonoida čage proizvod ima antioksidativno, protivupalno, spazmolitičko, diuretičko dejstvo i pospešuje lučenje žuči. Melanin doprinosi stimulaciji procesa razmene materija u organizmu, ima protivupalni i regenerativni efekat.

Svojstva neorganskih komponenata čage: Čaga sadrži veliku količinu mikroelemenata: kalijum, magnezijum, mangan, cink, soli silicijuma, kalcijum, kobalt, bakar, natrijum, nikl, srebro, germanijum 132… Posebno su u čagi zastupljeni kalijum i magnezijum, što je korisno i potrebno ljudima koji boluju od kardiovaskularnih bolesti, kao i za ponovno uspostavljanje elektrolitske ravnoteže organizma nakon trovanja hranom i drugih stanja praćenih povraćanjem i prolivom.

Preporučena primena:
• Za prevenciju rizika razvoja onkoloških obolenja različite lokalizacije.
• Kao sredstvo koje poboljšava opšte stanje onkoloških bolesnika (otklanja intoksikaciju od tumora, ublažava bol, povećava apetit, poboljšava san, normalizuje rad crevnog trakta). Pojačava citostastičku aktivnost protivtumornih preparata.
• Kao imunomodulator (povećava odbrambenu sposobnost organizma protiv virusnih, mikrobnih i gljivičnih agenasa)
• Kod astenije (biogeni stimulator–ima efekat poboljšanja tonusa, poboljšava razmenu materija, uključujući i stanja posle operacija, povreda i teških bolesti)
• Za čišćenje organizma – izbacuje iz organizma toksine, radionuklide i teške metale. Poboljšava stanja kod trovanja hranom, alkoholom, tumornih intoksikacija itd.
• Za korigovanje deficita mikroelemenata (posebno kalijuma i magnezijuma), za ponovno uspostavljanje elektrolitske ravnoteže.
• Kod stanja stresa i depresije.
• Regeneriše razmenu materija moždanog tkiva nakon povreda i moždanih udara, poboljšava pamćenje. • Kod zatvora i grčeva digestivnog trakta.
• Za stabilizaciju arterijskog i venskog pritiska i aritmija.
•Za regulaciju nivoa estrogena u menopauzi.

Čaga se može koristiti kao pomoćno sredstvo zajedno sa standardnom terapijom u lečenju: gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, diskinezije žučne kese i creva hipomotornog tipa, polipoze želuca i crevnog trakta, dijabetesa i intolerancije na glukozu (preddijabetesa).

Lokalno se čaga koristi:
U tretmanu razderotina i posekotina – posipanjem praška čage sprečava se infekcija rane;
U stomatologiji: ispiranje kod paradontoze, paradontitisa, stomatitisa, direktna aplikacija u džep.

Kontraindikacije
• Individualna intolerancija, trudnoća i dojenje.

Način primene: 1 – 2 ravne kafene kašičice rastvoriti u 100-200 ml prokuvane ili flaširane vode. Ukoliko se koristi voda iz česme, prokuvati, potom ohladiti na 50 stepeni C. Odrasli: 2-3 puta na dan 30 minuta pre ili sat i po nakon jela u trajanju od 1-2 meseca. Po potrebi se terapija može ponoviti. Učestalost konzumiranja po želji (2-4 puta na dan). Ukupan sadržaj polifenola, preračunatih u tanin 57-96 mg, prisutan je u dnevnoj dozi Biočage, što čini od 19 do 32% adekvatnog nivoa upotrebe.

Prednost Biočage: Visoka efikasnost (od 1 kg čage dobija se 100 grama čistog ekstrakta). Ušteda vremena – ne zahteva dugu primenu.Brzo i bez ostatka se rastvara u vodi.Korišćenje uvek sveže pripremljenog proizvoda. U suvom obliku je pogodna za čuvanje tokom dugog perioda. Biogača je proizvod koji je u potpunosti spreman za primenu i ne sadrži nikakve dodatne aditive. Biočaga preparat se proizvodi na niskim sibirskim temperaturama kako bi se očuvala sva lekovita svojstva gljive. Biološki je aktivan suplement. Nije lek, pre primene preporučuje se posavetovati se sa lekarom. Preporučuje se u svojstvu dodatnog izvora polifenolnih jedinjenja i mikroelemenata (kalijuma, magnezijuma, mangana i gvožđa).

Sastav: 100% ekstrakt čage

Pakovanje 13g (100 doza – 50 dana)

Dodatne informacije

Bruto težina 0.2 kg

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: baik2
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu