Biorevitalizacija – složeni proces

BiorevitalizacijaNaučno-industrijska grupacija predstavlja preparat za biorevitalizaciju „Evgulon V“ (hijaluron natrijuma, 1%). Njegovo dejstvo usmereno je na dubinsko vlaženje kože (stvaranje „hidrorezervi“) utičući na njenu zategnutost, povećavajući metaboličke i proliferativne aktivnosti ćelija, neutrališući delovanje slobodnih radikala (čak i u uslovima intenzivnog izlaganja UVA zracima). „Evgulon V“ efikasno deluje na kožu bilo kog tipa. Ovaj preparat se koristi u ambulantama i klinikama za korekciju starosnih promena i bora na različitim područjima: čelu, jagodicama, nasolabijalnoj regiji, podbratku, vratu ili dekolteu.

1. Pripremna faza

Pregledajte pacijenta i uzmite anamnezu. Prilikom pregleda je važno da precizno utvrdite oblast korekcije i procenite stepen izraženost bora, elastičnost i tonus kože. Tačna procena sastava kože omogućuje vam da odaberete količinu neophodnog materijala kojeg ćete koristiti u zoni korekcije. Nakon toga treba obavestiti pacijenta o predstojećem tretmanu i podrobno ga upoznati sa efektima primene preparata „Evgulon V“, pripremiti ga na mogućnost pojave reakcija na koži nakon nanošenja sredstva (natečenost, crvenilo, bol pri dodiru, svrab u toku nedelje). Posle upoznavanja pacijenta sa svim okolnostima, on potpisuje saglasnost za primenu ovog preparata. Do početka tretmana na zonu korekcije se nanosi krema za ublažavanje bola (npr., „Emla“), pre čega se ta oblast dezinfikuje antiseptikom. Po isteku 20-30 minuta, skida se krema za ublažavanje bola i sprovodi dezinfekcija zone korekcije po drugi put. Otvaranje sterilnog, jednokratnog pakovanja preparata „Evgulon V“ obavezno se obavlja u prisustvu klijenta.

2. Korekcija injekcijom

„Evgulon V“ se ubrizgava u dermalni sloj kože: u jednom tretmanu koristi se od 0,5 do 2,0 ml preparata. Primenjuje se dubinska linearna tehnika, i koristi se igla 27G (0,4 x 14mm). Da bi se predupredila mogućnost izliva preparata, ubrizgavanje preparata treba okončati do trenutka vađenja igle iz kože. Pri tome se na odabranom delu kože javlja uvećanje obima potkožnog tkiva, čime se dostiže željeni stepen korekcije. Pažnja: pravilna tehnika ubrizgavanja preparata „Evgulon V“ od primarnog je značaja za tretman korigovanja.

3. Završetak tretmana

Svaka dejstva injekcijom na koži imaju traumatizirajuće dejstvo. Zbog toga je završna faza procedure upravo rehabilitacija kože: u tu svrhu se koristi maska preko gaze natopljene rastvorom sa aktivnim supstancama. Sastav maske: hijaluronska kiselina, ekstrakti lipe, kamilice, ženšena, kalendule, žalfije, aloje, limuna, grožđa; vitamini B6, E, PP, breskvino ulje, lidokain. Zadaci: uklanjanje preostalog osećaja boli i crvenila, umirujuće dejstvo, ubrzavanje procesa regeneracije tkiva. Dužina držanja maske na licu iznosi 20 minuta. Maska se potom skida. Lice se ne trlja ni sa čim. Dužina tretmana je od 30 do 40 minuta. Izvodi se od 2 do 4 tretmana (u zavisnosti od sastava kože), u razmaku od 2 nedelje. Tretmani za održavanje se izvode jednom mesečno.

Nega kože kod kuće

Pacijentu se savetuje da trećeg dana posle tretmana preko gaze nanese gel-masku koja sadrži placentu. Između tretmana se prepisuje preparat sa visokom koncentracijom biloški aktivnih komponenti serum „SuperSoja“. Serum doprinosi uspostavljanju metaboličkih aktivnosti fibroblasta koji štiti od razgradnje strukture kože usled procesa starenja i delovanja okolne sredine; aktivira značajne aktivnosti ćelija, poboljšavajući njihovu sposobnost obnavljanja i proizvodnje kolagena i elastina. Sastav: ekstrakt soje i sojino ulje, hijaluronska kiselina, ferment mlečne surutke, vitamini A, B5, E. Ostale preparate (za čišćenje, toniranje, negu i hidrataciju) koji pojačavaju efekat kliničke procedure, pacijenti biraju individualno.