CIDESCO gosti na sajmu kozmetike

CIDESCO Za vreme sajma i kongresa Dodir Pariza počasni gosti kongresa biće Dr Andrea Bovero, predsednik CIDESCO Italija i prof. Alessandro Paoletto, potpredsednik CIDESCO Italija i CIDESCO profesor.

Dr Bovero i prof. Paoletto održaće uvodno predavanje o CIDESCO asocijaciji, značaju postojanja asocijacije i učlanjenja u CIDESCO.


Andrea Bovero Pored ovog predavanja Dr Bovero će predstaviti nove trendove u nezi kože na predavanju: neurokozmetika i senzorni kozmetički preparati. U novije vreme otkriveno je da ćelije kože (keratinociti, melanociti, fibroblasti, Langerhansove ćelije) imaju neke karakteristike tipične za nervne ćelije: usled stimulacije one su u stanju da oslobođaju biohemijske signale. Velike svetske kozmetičke kompanije rade naporno na razvoju novih kozmetičkih proizvoda koji bi bili u stanju da imitiraju efekte endogenih molekula, povećavajući ili redukujući fiziološki odgovor (neurokozmetika), ali da istovremeno izazovu dobre senzacije, stimulišući sva čula (senzorna kozmetika).


Alessandro Paoletto Prof. Paoletto će na sajmu predstaviti novu revolucionarnu metodu: beautytaping – metodu upotrebe elastičnih traka u estetske svrhe, novi pristup beauty i wellness tretmanima. S obzirom na postignute izvanredne rezultate pri primeni elastičnih traka u terapijske svrhe izvršena su studijska ispitivanja primene ove metode na polju estetike i wellnessa. Razvijeni su specifični protokoli primene elastičnih traka u mnogim tretmanima za rešavanje estetskih problema.