CIDESCO na Sajmu kozmetike

Dr Vera Zec Dr Vera Zec
Direktor Aquatonale Beauty Academy
Predavanje na Internacionalnom kongresu naučne kozmetologije,
Sao Paolo 2013.
Predavanje na Global Beauty Forum kongresu, Rim 2011.
Dva predavanja na Internacionalnom kongresu ozonoterapije, Rio de
Janeiro 2011.
Dobitnik zlatne plakete na Internacionalnom Seminaru za Spa, Wellness I
thalassotherapiju, Seoul 2005.
Dva udarna predavanja na Internacionalnom kongresu kozmetike, Taiwan
2001.
Nosilac CIDESCO atesta
+381 65 3238 002

CIDESCO predstavlja skraćenicu za Međunarodni komitet za estetiku i kozmetologiju koji kao vrhunsko međunarodno telo postavlja propise i standarde za sva pitanja iz oblasti estetike i kozmetike u čitavom svetu.

CIDESCO

CIDESCO komitet je osnovan 1946. godine i sedište mu se nalazi u Cirihu u Švajcarskoj.
CIDESCO diploma ili diploma sa CIDESCO atestom je najprestižnija kvalifikacija u svetu u oblasti estetike i kozmetologije. CIDESCO sertifikat označava prestižan kozmetički salon.

CIDESCO atest Od 1957. godine CIDESCO standardi su prihvaćeni i poštuju se na svih pet kontinenata zemljaske kugle. CIDESCO diploma dokazuje znanje i kvalitet kozmetičara, CIDESCO sertifikat dokazuje članstvo kozmetičara u ovoj asocijaciji i samim tim da taj kozmetičar konstantno prati novine u svetu. CIDESCO sertifikat salona pokazuje visok kvalitet usluga, veliko znanje i dobre preparate u tom salonu.

Svaka zemlja u svetu se trudi da postane i ostane članica ove asocijacije i strogo poštuje sve CIDESCO propise i standarde.

Nije lako postati zemlja članica CIDESCO-a. To znači stalno unapređenje kozmetike. Verujemo da je to upravo ono što svi želimo: NAPREDAK NAŠE KOZMETIKE.


Naši CIDESCO gosti

CIDESCO logo Za vreme sajma i kongresa Dodir Pariza počasni gosti kongresa biće Dr Andrea Bovero, predsednik CIDESCO Italija i prof. Alessandro Paoletto, potpredsednik CIDESCO Italija i CIDESCO profesor.

Biti domaćin ovako značajnim ljudima iz oblasti kozmetologije, spa i wellnessa, masaža i pre svega lepote predstavlja veliku čast za beauty struku ovih prostora, kao i mogućnost velikog napretka naše profesije. Nadam se da ćemo sa pažnjom i u velikom broju odslušati njihova predavanja na kongresu, kao i odgledati demonstracije nekih masaža u specijalnom Masažringu.

Andrea Bovero Dr Andrea Bovero je završio osnovne studije na Farmaceutsko-hemijskom i Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Ferari, jednom od najstarijih univerziteta u Italiji i Evropi. Doktorirao je na Medicinskoj hemiji, a zatim je svoje stručno usavršavanje usmerio u pravcu dermokozmetičke nauke i tehnologije. Danas je on pisac, žurnalista i profesor Kozmetologije i Komunikacija u Beauty i Wellness-u na mnogim italijanskim i svetskim univerzitetima.

Istovremeno, on je i predsednik italijanske sekcije Internacionalnog komiteta za estetiku i kozmetologiju – CIDESCO, direktor je naučnog odeljenja Internacionalnog instituta za istraživanja u Spa i Wellness-u, umetnički direktor za dodelu nagrade Beauty Capital’s Award, nagrade koja se dodeljuje za najbolja ostvarenja u oblasti lepote. On je direktor revije Moderni kozmetičar u izdanju Tecniche Nuove Milano, autor mnogih napisa i rubrika. Držao je predavanja na mnogim međunarodnim kongresima i seminarima. Autor je knjiga Spa menadžment i Dermalna kozmetologija.


Alessandro Paoletto Prof. Alessandro Paoletto je potpredsednik CIDESCO Italija i CIDESCO docent i profesor. Diplomirao je Kozmetologiju i Masažnu fizioterapiju. Poznati je italijanski stručnjak za estetiku i specijalne vrste masaža. Specijalizovao se za specijalne tehnike masaža kao što su: limfna drenaža, vezivno tkivna masaža, anti-stres i sl. Pored toga usavršio je tehnike orijentalnih masaža kao što su: šiatsu, kineska mikromasaža, plantarna refleksoterapija. Kreirao je mnoge značajne masaže koje se smatraju specijalnostima spa i wellness centara: muzikomasaža, aroma-termo masaža, nova revitalizaciona masaža, regenerativna talasna masaža i sl.

Od 1996. je docent CIDESCO Italija i konsultant i saradnik mnogih velikih estetskih centara, spa i wellness centara i rehabilitacionih centara. Potpredsednik CIDESCO Italija je od 2007. godine.

Dr Bovero održaće uvodno predavanje o CIDESCO asocijaciji, značaju postojanja asocijacije i učlanjenja u CIDESCO.