Mila Višnjić slavi 35 godina uspešne karijere

Najpoznatija zagrebačka frizerska umetnica Mila Višnjić slavi 35 godina uspešne karijere. Na zagrebačkom Beauty & Lifestyle Show-u ponovno gostuje Sarajevo Hair Show.

Izgledaj drugačije i osećaćeš se drugačije

Mila Višnjić i kćer Anamisao je vodilja najpoznatije zagrebačke frizerske umetnice Mile Višnjić. Na ovojesenskom Beauty&Lifestyle show-u Mila će proslaviti veliki jubilej – 35 godina profesionalne karijere. Od samog otvaranja Studia Mila 1976. godine, svojom inovativnošću i kreativnošću gradila je put vrhunske frizerske umetnice, predstavljajući Hrvatsku na svim važnijim svetskim događanjima. Domaćoj je javnosti poznata po neobičnim kreacijama kose koje kroz godine krase Josipu Lisac.

Uz organizaciju revija, seminara i show programa za frizere, Mila prva dovodi u Hrvatsku svetski poznate frizerske brandove kao što su Tony & Guy, Vidal Sassoon i dr.. Predstavnica je vrsnog art-designa u oblikovanju kose te se tehnikom šišanja i bojanja oslanja na umetničke, kulturne i tehnološke osnove. Danas “Studio Mila” čine Mila, suprug Ivan i kćerka Ana, te zajedno vode porodični posao poznat i van granica Hrvatske. Višnjići su nizom izložbi i scenskih nastupa zauzeli jedno od vodećih imena u svetskom art-designu u oblikovanju kose. Na samom početku prošle decenije, kreativni tim Višnjić osmišljava novi pristup u dizajniranju kose – reljefnim šišanjem te grafičkim bojanjem kose, čime utiču na tadašnje frizerske trendove.

Suprug Ivan prošle je godine još jednim izumom unapredio, kako hrvatsku, tako i svetsku frizersku scenu. Svojim je MODULIMA, koji na novi način valovito modeliraju kosu, unapredio nekad tešku i za kosu vrlo štetnu tehniku velnanja. Mnoge trendseterice i dame iz hrvatske javnosti nisu dugo čekale kako bi isprobale i proslavile danas priznate MMS module. Jedna od njih sigurno je i Mare Milin koja je u saradnji sa Milom nedavno otvorila izložbu fotografija u galeriji Kranjčar. “MMS-1 collection” ili Mila Modul Sistem, ime je ove izložbe koja prikazuje svu kreativnost i inovaciju ovih vrsnih umetnica. Pronalazeći inspiraciju jedna u drugoj, ovom su izložbom želele pokazati rezultat njihovog dugogodišnjeg rada, ali i prijateljstva.

Sarajevo Hair ShowSARAJEVO HAIR SHOW i ove će godine na B&L Show-u predvoditi sarajevski tim frizera i stilista predvođeni sjajnim Harisom Hodžićem. Delegacija od čak sto članova u skopu zagrebačkog događanja prikazaće nam najnovije trendove u svetu frizura susedne BiH. Haris Hodžić reputaciju jednog od vodećih sarajevskih frizera gradio je u Londonu, gde je godinama bio sastavni deo londonskog Fashion Week-a, ali frizirajući brojne poznate osobe među kojima i slavnog dizajnera cipela Jimmya Chooa. Prošlogodišnji je nastup Sarajevo Hair Show-a oduševio Zagreb, a za ovu jesen najavljuju novi spektakl.

Najveća regionalna manifestacija lepote, zdravlja i sporta održaće se u zagrebačkoj Areni 24. i 25. septembra 2011. Zagrebačka će lepotica i ove godine ugostiti vodeće svetske i domaće izlagače iz područja lepote, zdravlja, sporta i lifestyla.

Beauty & Lifestyle Show » www.bl-show.com