One stroke

Tehnika one stroke je veoma popularna tehnika u nail artu. Naziv potiče od mogućnosti da se samo jednim pokretom dobije mešanje jedne ili više boja u latici cveta. Ova tehnika je veoma brza i jednostavna kada se savlada. Omogućava Vam da za kratak vremenski period dobijete dizajne koji izgledaju komplikovano. Boje koje se koriste su jače pigmentisane i to Vam pomaže da dobijete lepše nijansiranje. Četkice koje se koriste su od prirodne dlake kockastog ili kosog oblika sa kraćom dlakom po mogućnosti, ali najvažniji deo izvođenja ove tehnike je uporno i stalno vežbanje.


One strokeUobičajene pripreme prirodnog nokta(povlačenje zanoktica, matiranje prirodnog nokta, dezinfekcija nokatne ploče), postavite šablon.


One strokeProvidnim(clear)akrilom ili gelom produžite slobodnu ivicu nokta i camuflage akrilom produžite nokatnu ploču. Vodite računa da je sloj clear-a tanak.


One strokeNa početku polimerizacije tj. sušenja proizvoda postavite pincer tj. alat kojim štipamo nokat radi postizanja što užeg i lepšeg nokta. Vodite računa da se klijent oseća udobno, jer svaka pojava neprijatnosti ili bola može prouzrokovati oštećenje nokatne ploče.


One strokeNanesite gliter akril oko predela osmeh linije gušće, a zatim ga izvucite do transparentnosti na krajevima. Zatim dodajete drugu boju i usenčite je u prethodnu i to ponovite još jednom.


One strokeDodajte folije ili školjke unutar nokta.


One strokeIzgradite strukturu nokta providnim akrilom.


One strokePinčujte tj. štipajte nokat.


One strokePostavite klemu na najdeblja mesta.


One strokeObradite tj. isturpijajte nokat i nakon toga ga uglančajte.


One strokeTehnikom one stroke nacrtajte listove.


One strokeIscrtajte donji nivo latica.


One strokeIscrtajte gornji nivo latica.


One strokeDodajte detalje i contast.


One strokeNanesite visoki sjaj.


Jelena Relić
internacionalni – advance sertifikovani edukator i predstavnik Magnetic Nail Academy. Učesnica i predavač na internacionalnim sajmovima i kongresima.